Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 18 Eylül pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Kültür - Genel Yetenek oturumu için ortaya atılan poşeti açılmış soru kitapçığı iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

KPSS Lisans ne zaman oldu?

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS lisans sınavı 18 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

ÖSYM İDDİALARI YALANDI

ÖSYM'den yapılan açıklamada, pazar günkü KPSS Lisans Genel Kültür - Genel Yetenek oturumunda Şanlıurfa Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 630213024 numaralı salonda 2'nci sırada sınava giren adayın soru kitapçığının kendisine poşetsiz teslim edildiğini belirttiği aktarıldı.

Başkanlık tarafından yapılan inceleme sonucuna göre, sınav evrakı poşetinin salon başkanı tarafından saat 09.09'da sınav salonuna kapalı olarak getirildiği ifade edilen açıklamada, kapalı olan poşetin salon başkanı tarafından 09.39-09.41 saatleri arasında adayların huzurunda açıldığı belirtildi.

Soru kitapçıkları poşeti ile cevap kağıtları poşetinin saat 09.44'te salon başkanı tarafından sınav poşetinin içinden çıkarılarak adayların huzurunda masa üzerine konulduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soru kitapçıkları poşetinin 09.58-09.59 saatleri arasında adayların huzurunda salon başkanı tarafından açıldığı, bu işlem esnasında adayların da gözlemlediği şekliyle soru kitapçıklarının en altında yer alan iki kitapçık poşetinin de tüm soru kitapçıklarının yer aldığı sınav evrakı poşeti ile birlikte hataen yırtılarak açıldığı, salon başkanı tarafından hatayla yırtılarak açılan iki soru kitapçığından birinin, iddia sahibi adaya saat 10.00'da teslim edildiği anlaşılmıştır.

Bahse konu ifade ile ilgili yapılan bu tespitler ve değerlendirmeler ilgili adayla paylaşılmış ve dijital saate entegre kamera kayıtları izletilerek sınavın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı net olarak tespit edilmiştir."

thumbs_b_c_b1337d93385927bc8a715587c8a9c7c9

KPSS İPTAL Mİ OLACAK?

Sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddialar sonucu gündeme gelen "KPSS lisans oturumu iptal mi?" sorusunun yanıtına ilişkin doğrudan bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapılması durumunda haberimizde yer vereceğiz. 

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre; 18 Eylül'de başlayan KPSS maratonu, 9 Ekim tarihinde son oturumun yapılmasıyla bitecek. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, oturumların temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10'u yayımlandı. 

Sınava başvuran adaylar temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci 28 Eylül 2022 saat 23.59'da sona erecek.

3523341_729870e56b4cb258af188963728af623_640x640

Oğuzhan Uğur iddialara destek verdi

Babala TV üzerinden yayınlar yapan Oğuzhan Uğur, yayımlanması beklenen yeni bölüm programından bir kesit paylaşarak konuklara soru sormak için gelen gazetecilere KPSS Lisans sınavında adayların kitapçıkların açık şekilde geldiğini iddia eden mesajlarını dile getirererek konunun araştırılmasını istedi.

Ramazan Yetkin, canlı yayın açtı

Benim Hocam Yayınevleri kurucusu Ramazan Yetkin, bir adayın iddiaları üzerine canlı yayın açtı. Canlı yayında konuşan aday kendisi ile sınava giren bir kişinin kitapçığı tamamen açık olduğunu ve bunu salon görevlilerine iletmeme rağmen ilgilenmediklerini dile getirdi. Sınava giren aday ayrıca konu için okulda bulunan ÖSYM odasına giderek şikayette bulunduğunu ve bu durum için CİMER'e yazılması gerekiğini aktarırken önce sosyal medyada konuyu paylaştığını ve daha sonra 140 km ileride olan evine gittikten sonra olayı toparlayarak CİMER'e yazdığını açıkladı. Ramazan Yetkin ise olay karşısında şok oldu.

Sosyal medyadan tepkiler sürüyor

Adaylar sosyal medyadan hata olduğunu iddia etmeye devam ediyorlar. Son olarak Türkiye gündemine #Kpss2022Sızmış etiketi girerek üst sıralara yükselmeye başladı.

Tepkiler sonrasında videolar ortaya çıktı

Adaylar sınav anında yaşanan olayları anlattıkları videoları sosyal medyada paylaşmaya devam ediyorlar. İşte o paylaşımların bazıları: