Dün Gaziantep Stadyumunda uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir maça canlı tanıklık ettim.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftası uzun yıllar unutulmayacak ve tarihe geçecek bir maça ev sahipliği yaptı.

Gaziantep FK'nın, Göztepe ile  1-1 berabere kaldığı ve son düdüğün ardından İzmir ekibinin küme düştüğü karşılaşmanın son anlarında yaşananlar hafızalara kazınacak cinstendi.

Gaziantep FK-Göztepe karşılaşmasının son anlarında futbol tarihinde eşi benzerine rastlanması zor olaylar yaşandı. Göztepe küme düşmeyi göze alarak aslında attığı nizami buz gibi golü unutarak, Fair Play ruhunu yaşatırken, Gaziantep FK'lı oyuncular da bu duruşu karşılıksız bırakmadı. Futbol tarihinde unutulmayacak anların yaşandığı maçın sonunda, Göztepe'nin bitime 4 hafta kala küme düşmesi kesinleşti.

Göztepe, deplasmanda Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalarak lig tamamlanmadan düşmesi kesinleşen 2. takım oldu. Maçın son dakikalarında yaşanan olaylar ise uzun yıllar konuşulacak derecede bir olay yaşandı.

Öylesine böylesine değil tam skandal ötesi bir karşılaşma! Hakemin çok da müdahil olmadığı, her iki takım ve teknik direktörlerinin aslında futbol oyun kurallarından bi haber olduklarını ayan beyan ortaya koyan bir maçın 90 dakikasını ağzımız açık izledik.

''Maçın adına da Göztepe küme düştü, Gaziantep FK maçından Fair-Play’den taviz vermedi! Dediler.

İnanmayın, yok öyle bir şey. 22 futbolcu, teknik direktörlerin kendi kararını verdiklerini adına da centilmenlik deyi verdikleri 2 devrelik komedya izledik, utanç içinde…

Sezonun sonuna yaklaşırken, Erol Bulut yönetiminde çok kötü bir sezon geçiren Gaziantep FK, aslında kadro yapısı ile beni umutlandıran ancak küme düşme noktasına gelen İzmir’in köklü kulübü Göztepe, kümede kalma umutlarını sürdüre bilmek adına hayati önem taşıyan bir maça çıktı. Maçın son anlarına kadar 0-0 beraberlikle geçilen maçın 90+2. dakikasında gelen golle herkesi şaşkına çeviren olaylar silsilesi başladı.

Göztepe’nin orta sahada kazandığı serbest vuruş hakem atışıyla başlarken, kalecinin önde olduğunu gören Soner Aydoğdu doğrudan kaleyi hedef aldı. Direkten dönen topu Adis Jahovic ağlarla buluşturarak Göztepe’yi 1-0 öne geçirdi.

Ancak Göztepeli futbolcular, bu golün Fair Play ruhuna aykırı olduğunu düşünerek küme düşmeyi göze alarak Gaziantep FK’nın gol atması için kaleyi açtı.


MUHAMMET DEMİR PENALTIYI AUTA ATTI

Gaziantep’te Joao Figueiredo santradan sonra topu alıp doğruca kaleye gitti ve skoru 1-1’e getirdi. Maç bu skorla bitecek derken, Gaziantep FK bir pozisyon daha yakaladı ve penaltı kazandı. Ancak bu kez topun başına geçen Muhammet Demir, Göztepe’nin anlamsız jestine karşılık vererek topu dışarı attı.
 

GÖZTEPE RESMEN KÜME DÜŞTÜ

 İki takım oyuncularının güya Fair Play ! ruhuna yakışan tavrı alkış toplarken, Göztepe 1-1 biten maçın ardından matematiksel olarak Süper Lig’den düştü. İzmir temsilcisi 28 puanla, 16. sıradaki Giresunspor’un 12 puan gerisinde yer aldı.

Maç sonu Twitter’dan bir paylaşım yapan Gaziantep FK kulübü de “Maçlar hep kazanılır, bu defa kazanan saygı” ifadelerini kullandı.


MUHAMMET DEMİR: PİŞMAN DEĞİLİM

Öte yandan maçın son dakikasında kazanılan penaltıyı bilerek auta atan Gaziantep FK forveti Muhammet Demir, maçtan sonra şu ifadeleri kullandı:

“Soner’in pozisyonu olmasa 0-0 bitecekti. Gol attılar. Takım küme düşecek olmasına rağmen, 3 puan almaları gerekmesine rağmen bize müsaade ettiler. Golü attık, bir dakika sonra penaltı kazandık. Gole izin vermeseler, penaltı da olmayacaktı. Hala tuhaf hissediyorum. Hiç pişman değilim penaltıyı atmadığım için. Vicdanım çok rahat. Göztepe o fair play’i göstermeseydi penaltı da olmazdı. Penaltıyı atıp sevinmek içimize sinmezdi. Kesinlikle pişman değilim.”

Karşılaşma sonrasında İzmir ekibinin teknik direktörü Stjephan Tomas, karşılaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte Tomas'ın açıklamaları:

Maalesef çok üzgünüz. Kötü de başladık maça sonra oyunun kontrolü bizdeydi. Fırsatlar bulduk, atamadık. Atsaydık maçı daha önce bitirebilirdik. Maalesef olmadı.

Gaziantep FK'nın attığı gol benim için sürpriz oldu. Kaleyi açma kararını ben vermedim. Erol hoca 'Ayıp oldu' dedi. Pozisyonu tam görmedim. Kulübeye dönüktüm. Devam edebilirsiniz dedim. Oyuncu orada sahada karar verdi. Muhammet'in penaltı atışında da onlar öyle bir karar aldı.

-Erol Bulut istifa açıklaması

"Rakip fair-play örneği gösterince biz de aynı şekilde davranmak istedik"

Maçın son anlarında yaşanan pozisyonlar ile ilgili de konuşan Erol Bulut,

"Maçın son 10 dakikası ilk 80 dakikaya göre çok daha heyecanlı oldu. Son anlarda hakem atışıyla rakip golü bulunca fair-play örneği gösterdiler. O pozisyonda bizim futbolcular hava topu ile oyunu rakibe bıraktı ama onlar gol attı. Bizim takım o pozisyonda rakibe baskı yapmadığından Biz de gole itiraz ettik. Rakibin de bu durumda topu aldıktan sonra geriye dönmesi gerekiyordu ama onlar ileriye oynayarak kalemize gol attılar. Sonrasında rakibimiz yine gösterdiği fair-play ile topu bize bıraktı ve biz de skoru eşitledik. Sonrasında yaşanan penaltı pozisyonunda ise futbolcularımız fair-play örneği gösterdi. Mami, penaltı pozisyonunda topu dışarı vurdu. Sonrasında da maç berabere bitti" ifadelerini kullandı.

Erol Bulut: "İstifa konusunda bir şey diyemem, işime odaklanacağım"

Taraftarların istifa beklentisi ile ilgili soruya da cevap veren Bulut, "O konuda bir şey diyemeyeceğim. Taraftarın yorumlarını düşüncelerini söylemesi doğal bir haktır. Ben bu durumda sakin kalıp işimi odaklanmaya çalışıyorum. Önümüzdeki hafta yönetimimiz ile konuşarak gelecek sezonun planlamasını yapmamız gerekiyor. Şu an için sadece bunu söyleyebilirim" diye konuştu.

-YÖNETİMİN KUCAĞINA BOMBAYI ATTI...

Şimdi; kim ne söylemiş, hepsini yukarıda yazdık… Maçı basın tribününden canlı izleyen biri olarak yazacaklarıma…

Dün oynanan maçta centilmenlik ve fair play çok abartıldı. Göztepe’nin golü buz gibi goldü. Gaziantep FK’nın genç kalecisi Mustafa’nın golde yüzde yüz hatalıydı. Golden sonra yaşananlar ise Türk futbolu adına tam ibretlikdi.

Her iki takımın teknik direktörü başta olmak üzere 22 futbolcu da oyun kurallarından haberi yok. Göztepe niye Centilmenlik yaptı anlayamadım. Oyun kuralında yazıyor mu? Net bir gol…

Maç Göztepe’nin galibiyeti ile sonuçlansa Erol Bulut ‘yeni sezona odaklanalım’ şeklinde açıklama yapar mıydı? Soruyorum sizlere…

Göztepe küme düşmeyi göze aldı ve kaleyi sonuna kadar açtı… Kritik bir eşikte olsa o kaleyi size biraz zor açardı…

Gaziantep FK düşünülenin, hesaplananın çok gerisinde kalarak Erol Bulut yönetiminde sınıfta kaldı. Son anda kümede kaldı…

Oysa istediği birçok futbolcuyu aldırdı, o istedi yönetim aldı…

Şimdi ne diyecek merakla bekliyorum !

Gelecek sezon ne olur kestirmek çok güç. Yeni spor yasasının ardından Cevdet Akınal yönetiminde bir şeyler olacak gibi duruyor…

Kasımpaşa, Karagümrük ve Antalya olmak üzere transferde harika işler çıkardı.

Gaziantep FK ise Erol Bulut’un isteğine uyarak transfer işine yanaşmadı. Aslında bu kadro ile ligde kalmak bile büyük başarı olduğunu düşünenlerdenim.

Erol Bulut, yeni sezona odaklanacağını söylüyor… Ortada bir başarısızlık varken, bunun nedenlerini tartışmak varken topu yönetime atıyor…Aslında kendisi de burada mutlu değil ve başarısılığının farkında… Ama yönetimle anlaşarak parasını alıp gitmek istiyor…

Öyle veya böyle bir sezonun daha sonuna doğru yaklaşıyoruz.

Başarısız, taraftarı tribünleri doldurmayan, şehirle bir türlü bütünleşme hamlesini yapamayan Gaziantep FK, yeni sezon için neler yapacak?

Eğer yep yeni ve kaliteli bir kadro kurulmazsa işimiz çok zor…

TFF, MHK istifa etmiş, yeni yayıncı kuruluş ihalesi gerçekleşmeiş, ancak ortada duran bir ihale… Yeni sezonda yabancı kuralı ne olacak ? tartışmalar, şampiyonun işaret edildiği bir Süper lig… Pardon Skandal ötesi kepaze bir lig. Utanıyorum bunları yazarken...

Tartışmalar, mafya vari açıklamalar, dibe vurmuş, değeri her geçen gün kaybolan bir Türk futbolu. Yazık…

İngiltere, Almanya, İtalya hatta İspanya liglerini izlerken hayıflanmamak elde değil! Orada oynanan futbol oyunu ise Türkiye’de oynanan oyunun adı ne ?

Adı TFF Spor Toto Süper Lig olan ancak Amatör Lig’den farkı kalmayan, skandallarla çalkalanan, komedyaya dönen, boş beleş yabancı  futbolcuların dünya kadar para alıp sıfır katkı sunduğu  Türk futboluna hoş geldiniz…

İyi seyirler…