Yüreğimiz yanıyor ! Türk Silahlı Kuvvetlerinin 10 Şubat'ta Türkiye sınırına yakın bölgedeki PKK varlığına karşı operasyon başlattığını duyurduğu ve operasyonun 14 Şubat pazar günü başarılı şekilde sonlandırıldığını açıkladığı Pençe Kartal -2 Gara Operasyonunda daha önce kaçırılmış olduğu ortaya çıkan 13 kişinin bir mağarada sözde mağara sorumlusu tarafından başlarından vurularak şehit edildiği haberi tüm Türkiye’yi yasa boğdu ve öfke dinmek bilmedi.

Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edildi.

Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görüldü.

Milli Savunma Bakanı Akar: Pençe Kartal-2 Harekatı'nda 3'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 teröristin ölü, 2 teröristin sağ ele geçirildiğini ayrıca "Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelin şehit olmuş, 3 personelinde yaralandığını açıkladı !

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kartal-2 operasyonunun yapıldığı Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bir mağarada başlarından vurulmuş halde 13 Türkün cesedinin bulunduğunu söyledi. Akar, henüz kimlikleri açıklanmayan 13 kişinin kaçırılmasının güvenlik gerekçesiyle daha önce açıklanmadığını belirtti.

Ülke olarak ‘Sözün bittiği yer’e geldik. Daha da açık söylemek gerekirse, bıçağın kemiğe dayandığı noktaya. Ülkede öfke dinmek bilmedi. Ilımlı olanlar, soğukkkanlığını koruyan kadar artık bu hain terör örgütü PKK belasının tamamen bitmesini isteyenlerde var !

Öldürülen 13 Türk vatandaşı için şu ana kadar kim ne dedi?

  • Tepkilere Devletin en üst tabakasından en alta kadar büyük tepkiler vardı !
  • En sert tepkiyi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İçişleri Süleyman Soylu verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Mağara katliamının PKK terör örgütü ve destekçilerinin hesaba çekilmesi için bir yol ağzı, bir karar ve kader anı olduğuna inanıyorum. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, hiç kimse şablon ve bildik ezberlerin arkasına saklanamayacaktır. Masumların kafalarına kurşun sıkan hainleri kim aklamaya ve arkalamaya yelteniyorsa bilinsin ki cinayetlere taammüden iştirak etmiş demektir. Ve teröristtir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; 13 kişinin alçakça şehit edildiğini vurgulayan Soylu, bu kalleşliğin ardından hala PKK'yı aklamaya çalışanların olduğunu söyledi.

"BİN PARÇAYA BÖLMEZSEK YÜZÜMÜZE TÜKÜRSÜN"

"Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün." notuyla paylaştığı açıklama metninde Soylu, " PKK ile aynı açıklamaları yapmaktan utanmayan aynı yalanlara sahip çıkan haysiyetsizler var. Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak." ifadelerini kullandı.

Terörü bir türlü lanetlemeyen ve PKK’ya arka çıkan HDP ise yine samimiyetsiz bir açıklama yayımladı.

"Merkez Yürütme Kurulumuz (MYK) devam eden toplantısında Gare’de yaşanan can kayıplarını gündemine almıştır." denildi

Diğer yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Türk vatandaşının ölümüyle ilgili provokatif paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da 'provokatif sosyal medya paylaşımları' gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

GARA OPERASYONU ÇOK ÖNEMLİYDİ !

Türk Silahlı Kuvvetleri, 75 kilometreye 25 kilometre derinlikteki bölgeye girdi. Terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Kandil ile Sincar'ın arasındaki dağlık bölge Gara'da, teröristlerin yaşam alanları yerle bir edildi.

Hedef gara bölgesini terörden temizlemek, örgütün bölgedeki etkinliğini ortadan kaldırmaktı. Harekat, F-16'lar ve taarruz helikopteri ATAK'larla desteklendi. Komandolar, yüksek dağlarla çevrili arazide göğüs göğüse çarpıştı. Örgütün saldırı gruplarını etkisiz hale getirmek için de belirlenen hedeflere F-16'lar nokta atışı yaptı. Etkili hava saldırıları sonrası KOBRA ve ATAK helikopterleri devreye girdi. Sahada ilerlemeye çalışan komandolara alan açıldı.

Aslında Türkiye, Hakurk bölgesinde 1996'dan beri var. Ancak askeri üsler değişen şartlara uygun halde değildi. Pençe Kaplan ve Kartal harekatlarıyla artık Türkiye bölgedeki yeni üsler kurmaya başladı. Üslere yenisini ekledi. Peki, gara hattı neden stratejik önemde? Bölge Silopi'ye yakın en dağlık bölge. 6 dağ, 7 farklı tepe bölgede kesişiyor.

Son yıllarda yapılan en büyük operasyonda 75 kilometreye 25 kilometre genişliğindeki bölgede 50 terörist etkisiz hale getirildi. Örgütün bölgedeki hakimiyetine büyük darbe vuruldu. Barzani liderliğindeki bölgesel Kürt yönetimi de PKK ile ayrıştırılmış durumda. Bölgedeki 5 tane kritik noktadan ikisi boğaz, yani geçiş yolu Gara'yı Sincar'a açan bölge burada. Örgüt, operasyonla Kandil ve Sincar'ın alternatifi konumunda Gara da güvende olmadığını gördü. Başarılı operasyonun ardından örgütün konumlandığı Sincar ve Kandil'e bir adım daha yaklaşıldı.

Sincar ikinci Kandil konumunda. Stratejik bir öneme sahip Sincar, Türkiye sınırına Nusaybin'e 90 km. Silopi'ye 100 km mesafede, Türkiye-Irak sınırının kesiştiği stratejik bir noktada. Aynı zamanda Bağdat ve Şam'a giden yolun kavşak noktasında.

Sincar, İran sınırından başlayıp Irak ve Suriye'nin kuzeyinden devam ederek oluşturulmaya çalışılan PKK koridoru için kilit bir konumda. Aynı koridor üzerinden gerek İran, gerekse Irak kaynaklı enerji nakil hatlarının Türkiye'yi bypass ederek Akdeniz'e ulaşması konusunda öne çıkan bir özelliğe ve öneme sahip. Türkmen nüfusa sahip Telafer'in hemen batısında bulunması, Türkiye'nin Türkmeneli bölgesine ulaşmasını engelleyebilecek nitelikte. Sincar ayrıca Habur'a alternatif olarak açılması planlanan ikinci bir köprü olan Ovaköy Sınır Kapısı'nın Musul'a bağlantısını engelleyebilecek durumda. Uzun vadede Türkiye'nin merkezi Irak hükümetiyle olan irtibatını da engelleyebilir.

Ve en önemlisi Kandil. Kandil PKK'nın yaşam kaynağı. Aslında Gara operasyonundan sonra Kandil operasyonu bekleniyor. Gara operasyonu Kandil için son durak olabilir.

Kandil Dağı yaklaşık 3 bin 500 metre yükseklikte, İran'la Irak sınırları içerisinde yer alan sarp kayalara, derin vadilere sahip bir bölge. Üstelik Türkiye'deki terörün kaynağı PKK'nın ana karargahı. PKK açısından hem temsil hem de psikolojik açıdan bir sembol, aynı zamanda ana askeri karargah. Artık Mehmetçik yamaçlarında, Türk askeri adım adım Kandil'e doğru ilerliyor.

Yani Gara sonrası PKK'nın Irak'tan atılması için iki hedef var; Sincar ve Kandil. Sonrasındaki hedef ise Suriye'deki PKK-YPG örgütlenmesi olacak. Özetle artık terörle sınır dışında mücadele dönemi. Uçaklar, SİHA'lar helikopterler, gökyüzüde. Mehmetçik sahada.

ÖRGÜT YA BİTECEK YA BİTECEK !

Peki Türkiye, 35 yıldır terör örgütünü neden yok edemedi ? Ne oldu?

Örgütün dağ kadrosu yıllara göre değişiyor, ortalama 6 bin, en fazla 10 bin. Şu anda 4 binler civarında olduğu tahmin ediliyor. Artık inine çekilmiş ve eylem koyamayan bir örgüt.

Terör örgütleri her zaman kendilerinin güçlü olduğunu göstermek mecburiyetinde. Diğer bir neden de, gerek terör örgütü gerekse destekleyenler bu eylemler sonucu savundukları fikirlerin toplum tarafından yoğun şekilde tartışılmasını istiyor. Eğer bu tartışmaların içine girerseniz aslında teröre hizmet ediyorsunuz. Teröre hizmet etmeyin! Tartışmaların içine girmekten sakının.

Daha hassas bir sürece doğru ilerliyoruz ! Bu kesin…

HDP’nin samimiyetsizliği ve HDP-PKK sözcülüğü üzerine birkaç kelam da edelim.

TBMM’de milletvekili olarak yemin ediyorsunuz anayasa üzerine ondan sonra bir yerde gidip terörist cenazesine katılıyorsunuz. Bir mağarada savunmasız, silahsız 13 vatandaşımız şerefsizce katlediliyor, sesiniz çıkmıyor, bir kınama bile yayınlama cesaretiniz yok.

Ya ayrıl milletvekilliğinden dağa mı gidiyorsun nereye gideceksen git veya anayasaya verdiğin yeminin gereğini yerine getir. Amaçları toplumsal çatışmayı mı tetiklemek? Bu ihanet insanlığa ihanet vatana ihanet millete ihanet. Bu kışkırtmalara gelmeyelim ama siz bir terörist cenazesine katılabiliyorsanız, teröristle aranıza mesafe koyamıyorsanız bir de Meclis’te anayasaya yemin ediyorsanız burada bir çelişki var.

Dalga dalga yayılan öfkeyi anlıyorum !Ama demokratik hukuk devleti sınırları içinde kalmalıyız !
Birliğimizi bütünlüğümüzü, kader ortaklığımızı zedelememeliyiz.
PKK terörünün ve hain örgütünün kökünü başkalarına havale etmeden, başkalarından yardım beklemeden kendimiz kurutmak, onu döktüğü kanda boğmak zorundayız. Güvenlik kuvvetlerimiz bunu başaracaktır! Terör örgütünün gizli açık tüm destekçilerinden hesap sormak zorundayız. Ama kurunun yanında yaşı da yakmadan, sap ile samanı karıştırmadan.

 

Ve de Türkiye'nin büyük, çok büyük bir devlet olduğunu asla ama asla unutmadan.