Orman yangınlarıyla içimizin kavrulduğu bugünlerde “ Filenin Sultanları”nın Tokyo’daki başarısı adeta can suyu oldu ülkeye ve ulusa.

Salgından ötürü bir yıl gecikmeyle yapılan “2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları”nda B Grubu’nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Rusya Olimpiyat Komitesi gibi dünya devi bir takımı 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. 

 Akdeniz ve Ege’de günlerce süren, tümü ile kontrol altına alınamayan orman yangınları karşısında Tokyo’dan gelen başarı haberi, ülkenin üzerine çöken kara bulutu bir ölçüde dağıttı.

 Simge Aköz, Cansu Özbay, Şeyma Ercan, Meryem Boz, Hande Baladın, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Naz Aydemir Akyol, Aslı Kalaç,  Fatma Yıldırım ve  Ebrar Karakurt’dan oluşan yüz akı ulusal takımımız Tokyo’da tarihi bir utkuya imza atarak, kendilerine yönelik irite edici sözleri  kan kusan ağızlara tıkadı. Olimpiyat şampiyonu Çin karşısında kazandıkları 3-0’lık ilk maçın ardından karanlık kafalılar tarafından sözüm ona edepleriyle yerden yere vuruldular, ağır eleştirilere muhatap oldular.

Onlar, çirkin sözlere kulaklarını tıkayarak olimpiyat oyunlarındaki tarihi başarılarıyla yanıt verdiler yoz cepheye. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Kızları olduğunu  ülkemizdeki sığ düşünceliler kadar, dünyaya da  gösterdiler.  O  art niyetliler  tarihi başarı karşısında şimdi ne diyecek acaba?  Rahat bırakın artık sultanları. Kazandıkları her maç ve yengi ülkemizi taçlandırıyor, gururlanıyoruz.

Çin yengisinin ardından, İtalya ve ABD maçlarındaki başarısız sonuçlar aslında onlar adına nazar boncuğu idi. Ve yaptıkları hatalardan çıkarımda bulunarak 3-0’lık Arjantin yengisi ile gruptaki son Rusya maçını başarılı mücadele sonucu 3-2 kazanarak tarihi utkuya imza attılar. Atatürk’ün Kızları çeyrek finalde Sırbistan veya Güney Kore ile yarı final maçına çıkacak. Kura ile saptanacak bu rakiplerin “Filenin Sultanları”ndan üstünlüğü yok. Eğer dünkü maçı yitirseydi daha güçlü ve dünya voleybolunda söz sahibi olan Brezilya ile karşılaşacaklardı. Rusya karşısında elde edilen başarının önemi burada daha öne çıkıyor.

Beklentimiz,  sultanların çeyrek finali de geçerek yarı finale yükselmesi, ülkeyi bir kez daha sevince boğması. Bunu yapacaklarına, başaracaklarına inancımız tam. Eda, Ebrar, Meryem, Hande ve arkadaşları bu zor finali de aşacak. Tebrikler ve teşekkürler “File’nin Sultanları” bizi bu kötü günlerde sevindirdiğiniz için.

Tokyo’da diğer sporcularımız da başarıdan başarıya koşuyor. Okçulukta altın madalyaya uzanan Mete Gazoz’un, boksta Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu’nun yarı finale yükselmeleri başarı haklarının diğerleri idi. Boksta da altın madalyalar bekliyoruz.

Dediğim gibi, Tokyo’dan gelen haberler içimizi ısıtıyor. Kuşkusuz orman yangınlarının tümü ile kontrol altına alınması sevincimizi daha da artıracak.