BAKTAD’ta seçim heyecanı başlıyor. Gaziantepli Tosun usta seçimde yarışacak.


Gaziantepli Mehmet Güneş nam-ı diğer Tosun Usta, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği’nin önümüzdeki seçimlerinde başkanlık için yarışacak. Sektörün sevilen simalarından olan Güneş’in seçim hazırlıklarına başladığı öğrenildi.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 72. Komitesine bağlı Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği’nde (BAKTAD) seçim heyecanı başlıyor. 15 meslek grubundan 2 bin 800 üyesi olduğu BAKTAD,  9 Kasım’da seçime gidiyor. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasının ardından İTO’ya bağlı BAKTAD’ın seçim tarihi belli oldu.  Seçim tarihinin belli olmasının ardından BAKTAD’ın kurucu üyelerinden olan ünlü kadayıfçı Mehmet Güneş nam-ı diğer Tosun Usta’nın başkanlığa aday olacağı öğrenildi.  

BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK


BAKTAD’ta görüş ayrılığı bulunan bir grup üyenin sektörün sevilen simalarından olan tecrübeli isim Gaziantepli Mehmet Güneş’le yeni bir oluşuma gitmeye karar verdikleri belirtiliyor. Mevcut Başkan Mehmet Yıldırım’a karşı hazırladığı listeyle başkanlık yarışında olacağı öğrenilen Güneş, seçim hazırlıklarına başladığı aktarıldı.

Seçim hakkında konuşan Mehmet Güneş, yakın bir zamanda düzenleyeceği basın toplantısıyla başkanlığa aday olduğunu açıklayacağını ifade etti.

Baklavacı, tatlıcı, dondurmacı ve ham madde tedarikçilerinin üye olduğu BAKTAD’a 192 baklavacı üye olarak bulunuyor. 150 Gaziantepli baklavacının üye olduğu BAKTAD’ın önümüzdeki başkanlık seçimlerinde Gaziantepli bir başkan adayı yarışacak.