Büyükşehir Belediyesi can dostların tedavi, bakım, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, Gaziantep Kilis Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların öncesi fox isimli köpek kısa bit gösteri yaptı.

6-115

ŞAHİN: DOĞAN HER CANLI BİZE EMANET

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada, yaratılan ekosistemin güzelliğine değinerek, “Sevgi toplumu olmak, merhamet toplumu olmak, şefkat toplumu olmak. Rabbim bize yine bize diyor ki siz yeryüzündekine acıyın ki gökyüzündeki de size acısın.  O yüzden biz doğan her canlıyı korumaktan sorumluyuz. Çiçekten, böcekten, arıdan her şeyden. Her şeyin bir yaradılış nedeni var.”

ŞAHİN: BELEDİYELERİN TESİSLEŞMEYİ TAMAMLAMA GÖREVİ VAR

Büyükşehir belediyesinin tesisleşmeyi en hızlı tamamlayan belediye olacağını vurgulayan Başkan Şahin rehabilitasyon merkezinin detayları hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “100 binin üzerinde olan her belediye bu tesisleri tamamlamak zorunda. Rehabilitasyon merkezimizi gidip gördüğünüz zaman orada özellikle hasta olan, kaza geçiren hayvanlar, kazalarda veterinerlerimizi aşan vakalarda ise veterinerlik fakültesinden hocalarımızın desteği ile gerektiğinde hizmet satın alacağımız kapsamlı bir çalışma yaptık. İçeride çok güzel bir alt yapı oluştu. Çünkü hastaneye gittiğiniz zaman veteriner çok önemli burada veterinerlerimiz var.  Beraberinde makinalar, ekipman da çok önemli. O makinaların hastalığı hızlı tespit edip tedavi etmesi lazım. Bu makinaların hepsi alındı oraya. Bizim dolayısıyla hayvanlarımızın canını çok iyi koruyarak, severek taşımamız gerekiyor.”

6-114

KADIN DOSTU KENT GAZİANTEP UYGULAMASI İLE PUANINI TAMAMLAYANLARA MAMA VERİLDİ

Kadın Dostu Kent Gaziantep Uygulamasını indirip puan biriktirerek hayvan maması almaya gelen misafirlere seslenerek uygulama hakkında bilgiler veren Başkan Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Kadınlarımıza diyoruz ki, eğer hayvanlarınıza mama almak istiyorsanız, bu uygulamayı indirin.  Bu uygulamayı indirdiğiniz zaman hem puanınız olacak hem de beraberinde istediğiniz bu mamaları hayvanlarımızın bakımı ile ilgili destek ile birlikte size vermiş olacağız. Bunlar bunun için hazırlandı. Bütün teknolojileri kullanmamız lazım. Uygulamalar yeni dönemde akıllı şehrin, teknoloji şehrinin en önemli gücü. Biz de Gaziantep Büyükşehir olarak kendi yazılımlarımızı yapıyoruz. Kendi uygulamalarımızı indiriyoruz. Hayvan dostu, insan dostu, çocuk dostu, engelli dostu bir şehir olmak istiyoruz. Bunu sağlayabilmemiz için de bu yapılan çalışmalar bizim için çok önemli” dedi. 

PERİ: YAŞAM HAKLARINI KORUMAK İÇİN ONLARA GÖREVLİ OLDUĞUMUZU HATIRLATMAK İSTİYORUM

Gaziantep Kilis Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri, bugün dünyada bizden başka canlıların da olduğuna ve onların da bizimle aynı ortamı paylaşma hakkı olduğuna, bu haklarına saygı duymak zorunda olduklarına dair bir hatırlatma olarak tanımladı ve sözlerine şöyle devam etti:

 “Bugün Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır. Öncelikle çocuklara ve gençlere hatırlatmak istiyorum ki doğadaki tüm hayvanlar, çiftliklerdeki hayvanlar, yaban hayattaki hayvanlar ve evlerimizdeki hayvanlar kesinlikle güvenli yaşam haklarına saygı duymayı hak ediyorlar "

6-113

ÖZSÖYLER: BİZ ONLARIN DA BELEDİYESİYİZ

Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, her yıl olduğu gibi bu yıl da 4 Ekim’i, Hayvanları Koruma Günü'nün büyük bir coşkuyla kutlanıldığını ve kutlanmaya devam edeceğini söyleyerek, “Biz onların da belediyesiyiz. Çünkü onlar bize emanet. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Gaziantep’in 780 mahallesi, 9 ilçesinde bulunan bütün yaralı, hasta, kedi köpek ve doğal yaşam alanlarında bulunan tüm hayvanları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bakım merkezimize ve rehabilitasyon merkezimize getirerek bunların tedavilerini, bakımlarını yaparak sağlıklarına kavuşturuyoruz. Aynı zamanda kendilerini aldığımız bölgelere sağlıklarına kavuştuktan sonra tekrar bırakıyoruz” dedi.

6-112

BURÇ YAZIBAĞI'NDA YENİ BİR BARINAK DAHA KAZANDIRDIK

Yeni bakım merkezinin açılışa hazır beklediğine değinen Özsöyler ayrıca, “Gaziantep bölgesinde 200 tane besleme noktamız bulunmakta.  Buralara her gün bir aracımızla mama ve su bırakıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in büyük destekleri sayesinde Gaziantep’e Burç Yazıbağı’nda yeni bir barınak daha kazandırmış bulunmaktayız. Bu 15 bin metre kare üzerine Türkiye’nin en modern tıbbi cihazlarını sahip yeni bir bakım merkezi. Şu anda açılışa hazır beklemekteyiz. Bunun yanında yine Burç ormanlarında 50 dönümlük bir araziyi tekrar doğal yaşam alanı olarak kedi ve köpekler için ayırmış bulunmaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından Fatma Şahin, Kadın Dostu Kent Gaziantep uygulamasını indirerek mama almak isteyen kadınları sahneye davet ederek, kuş seti ve mama hediye etti.