Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atandı. Yapılan kayyum atamasına sert tepki gösteren CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, ‘’Ayarını bozduğunuz kantar gün gelecek sizi de tartacaktır’’ dedi.

Uçar: ‘‘Dikensiz Gül Bahçesi’’ Yaratma Çabanız Nafiledir

Başkan Uçar, Osman Türkman’ın görevden alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Osman Türkman, hayvancılıktaki sorunları, yapılan hataları ve yapılması gereken doğruları net şekilde açıklıyordu. İktidarı uyarıyoruz; Kimseye itibar suikastı yapamazsınız!  Seçimlere dört ay kala ‘‘dikensiz gül bahçesi’’ yaratma çabanız nafiledir. Ayarını bozduğunuz kantar gün gelecek sizi de tartacaktır’’ ifadelerini kullandı.

‘’İktidar Başarılı STK Başkanı İstemiyor’’

Osman Türkman’ın seçimle iş başına geldiğini ve başarılı çalışmalar yaparak takdir topladığını ifade eden Başkan Uçar, ‘’6000 civarında üyesi olan Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman seçimle iş başına gelmiş, seçildikten sonra da başarılı çalışmaları ile tüm kamuoyunun takdirini toplamıştır. Ancak ne yazık ki iktidar başarılı bir STK başkanı değil, yapılan yanlışlara ses çıkarmayan başkan istemektedir. Bunun en önemli örneği de Osman Türkman başkandır. Devlet memuru olan Tarım İl Müdürü ve Yardımcısının AKP’li siyasilerle seçim çalışmalarına katılmalarında bir beis görmeyenler, iktidarın yanlışlarını dile getiren Osman Türkman’ı görevden almıştır’’ diye konuştu.