REFORM HABER - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2021 için geri sayım sürerken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, festival için hazırlanan Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) 120 öğrencisi ve 25 danışmanına Ticari İnsansız Hava Araçları (İHA) Pilotluk Eğitimi düzenledi. Eğitimlerin sonuç toplantısı ise Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Yumrutaş ve öğrencilerin katılımı ile GAÜN Makine Mühendisliği Dekanlık Binası’nda gerçekleşti. Toplantıda, İHA’ların mesleki kullanımı, yapılan eğitimlerin içeriği ve TEKNOFEST 2021 için hazırlanan GAÜN’lü ekipler hakkında bilgiler verildi. Toplantı sonrası protokol, dekanlık bahçesinde hazır bulunan TEKNOFEST ekiplerinin projelerinin hünerlerini seyretti, bilgi aldı.

Ticari İHA Pilotluk Eğitimi Lisans eğitimlerine katılan öğrenci ve danışmanlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı drone ehliyetlerini alarak onaylı birer pilot olmaya hak kazandı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bu yıl TEKNOFEST’e GAÜN’den katılan 17 takıma destek veriyor.

Gül: TEKNOFEST sonrası Gaziantep'te hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını hepimiz gördük

Sonuç toplantısında konuşma yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, eğitimler ve yapılan çalışmalar için emek verenlere teşekkür ederek, “Başarı tercih ile başlıyor. Bu sizler için de geçerli, sizlere destek veren üniversitemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyeler için de. Bu tercihleri bilim, teknoloji yönünde kullandığınızda ortaya bir başarı çıkıyor. TEKNOFEST ile birlikte Gaziantep’te hiçbir şey eskisi gibi olmayacağını hepimiz gördük. Bundan sonraki süreçte daha iyisini yapmayı umuyoruz” diye konuştu.

Güzelbey: Büyükşehir olarak sizi desteklemek ve size imkân sunmak amacıyla her zaman hazırız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey ise toplantıda öğrenci ve danışmanların yaz tatilinde gelişim amacıyla yaptıkları fedakarlıktan dolayı memnun olduğunu aktararak, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri ile birlikte sizi desteklemek ve size imkân sunmak amacıyla her zaman hazırız. Yine eksikleriniz varsa bunları tamamlamak için bizlerle iletişim kurabilir, ulaşabilirsiniz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in dediği gibi ‘Bizim ülkemizin petrolü yok ama gençleri var’. Gençlerimize güveniyor ve onların ülkemize katma değer katacağına sonsuz bir inancımız var” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Yumrutaş ise protokole GAÜN’den festivale katılacak öğrenciler hakkında bilgi verdi, yapılan desteklerden bahsetti. Yumrutaş konuşmasının devamında, gelecekte her türlü cihaz, ekipmanın üretiminde ülkenin imar edilmesinde ve teknoloji olarak ilerlemesinde öğrencilere çok önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti. Bu konuda öğrencilerin yüreklerini ortaya koyacağına inandığını aktardı.