REFORM HABER- Güvenlik gerekçesiyle başta ABD olmak üzere birçok ülkede sorunlar yaşanmasına sebep olan sosyal medya platformu TikTok yeni bir kararla yeniden gündeme geldi ve eleştirilerin hedefi oldu.
TikTok'tan tepki çeken karar! Kullanıcıların biyometrik verilerini toplayacak

Yarattığı güvenlik açıklarıyla sık sık gündeme gelen Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok tepki çekecek bir karara daha imza attı.

Gizlilik politikalarını güncelleyen şirket, kullanıcıların biyometrik verilerini toplamaya başladı. Buna göre söz konusu veriler uygulama tarafından depolanarak kullanıcıları tanımak için kullanılacak.

Depolanan veriler arasında kullanıcıların yüz ve ses izleri de olacak. Bu yeni karar güvenlik nedeniyle eleştiriliyor. TikTok’un dünya çapında  bir milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Sosyal medya uygulaması, genellikle güvenlik gerekçeleri ve kullanıcıların bilgilerini Çin hükümetine vermekle eleştiriliyor. Eski ABD başkanı Donald Trump TikTok'u ABD'de yasaklamak için adeta şirkete savaş açmış, seçimlerden sonra başkanlık koltuğundan inince sular şirket için durulmuştu.