REFORM HABER- Yargıtay 18'inci Ceza Dairesi, Twitter'da kamu görevlisine hakaret içeren paylaşımı retweet yapan kullanıcının aynı suça ortak olduğu kararını verdi.

Hakaret içerikli paylaşımın daha fazla kullanıcıya ulaştığı ve zincirleme şekilde hakaret suçunun oluştuğu belirtildi.

Sosyal medyanın hayatımıza olumlu etkileri olduğu gibi, yanlış ve bilinçsiz kullanımı sonucu oluşabilecek olumsuz etkileri de mevcut. Sosyal medya kullanıcıları, gerçek hayatta söyleyemediklerini bu platformlar üzerinden dile getiriyor ve ne yazık ki çoğu sosyal medya kullanıcısı söylemlerini kontrol etme gereği hissetmiyor. Kimi söylemler başkasını rencide edici nitelikte veya bir kişinin onur, şeref ve saygınlığına saldırı boyutunda olabiliyor. Sosyal medya hesabından hakaret içerikli bir paylaşım yapan kullanıcılar hakaret suçunu işliyor ve 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılıyor. Ayrıca, hakaret içerikli bir tweeti retweet eden kullanıcılar da aynı ceza ile cezalandırılıyor.

3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası 

Hukukçular, "Yaptığım her retweet onayladığım anlamına gelmez, retweetlerden sorumlu değilim" mesajının cezadan kurtulmaya yetmeyeceği konusunda uyardı.

Hakaret suçunu işleyenler 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılıyor.