25 Aralık… Kurtuluşun 100.yılı...

Gaziantep;in Kurtuluşu’nun 100. Yıldönümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı dolu dolu bir program ve açılışlarla kutladık.

Tam da 100. Yıla yakışır bir etkinliklerle. Aslında hazırlıklar Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını aylarca önce başlattığı çalışmalarla Gaziantep’e yakışacak şekilde başlatılmıştı.

Programı sayın Vali Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı sn. Fatma Şahin bizzat yürüttü.

Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılı kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen etkinliklerde “Direnişin, işgalin, kurtuluşun yaşandığı o 24 aylık süreci birebir yaşamak ve yaşatıldı. Şehitkâmil, Şahinbey gibi temel taşları ve olayları hep birlikte anıldı. Bazen kurtuluş olacak kutlandı. Bazen de hüzün olacak ve üzüldük. Direnişten, kurtuluşa, yükselişe kadar her anı birlikte yaşadık.

Gaziantep’in kurtuluşunun 100 yıldönümüne ‘Bu 100’den Gaziantep’ sloganı ile hazırlık yapıldı.

Gaziantep halkı da bunu sahiplendi. Yaşattı ve sahiplendi. 6317 şehidimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize borç ödendi.

Genç nesile, şanlı tarihimizi öğrettik ve tüm Gaziantep’e anlatıldı.

Yeni nesilin bu memleketin nasıl kazanıldığını bu memlekette direnişin nasıl olduğunu tekrardan hatırlaması gerekiyordu. Kendi öğrendiklerimizi hem Türkiye’ye hem de bazı olayları dünyaya anlatıldı. İki tane 100. yıldan bahsediyoruz.

Hem 2020 hem 2021 önemli. Direnişin, işgalin, kurtuluşun yaşandığı o 24 aylık süreci birebir yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Şehitkâmil, Şahinbey gibi temel taşları ve olayları hep birlikte anmamız lazım. Bazen kurtuluş olacak kutlayacağız. Bazen hüzün olacak üzüleceğiz. Direnişten, kurtuluşa, yükselişe kadar her anı birlikte yaşayacağız.

Komisyonların sahada çalışması önemliydi.

Bu komisyonlar sırasıyla; akademik faaliyetler komisyonu; bu komisyon Gaziantep savunmasıyla ilgili belgelerin toplanarak akademik düzeyde ele alınmasını yönelik çalışmalar yürüttü..

Ekonomi ve Sanayi Komisyonu; Gaziantep’in geçmişten günümüze yükselen sanayisi ve ekonomisinin gelişimini göstermek amacıyla çalışmalar yürüteceklerdi.

Kültür ve Sanat Komisyonu; Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun ve kurtuluşla ilgili kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesine yönelik çalışmalar yaptı. Gençlik ve Spor Komisyonu; sportif faaliyetlerle gençlere verilen mücadeleyi hatırlatmak ve gençlerin birleştirici gücünden yararlanarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladı.

Son olarak Basın Yayın ve Tanıtım Komisyonu; 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında kurumsal kimliğin oluşturulması ve iletişim stratejilerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yaptı.

Farkındalık oluşturuldu

Gaziantep’in kurtuluşunun 100.yılı için ayrıca, Gaziantep Kültür Atlası, Antep’in Gaziliğinin 100’üncü yılı için özel pul, mahyâ çalışması yürütüldü.

Üniversitelerde şehir bilincini arttırmak ve şehre dair üst düzey farkındalık geliştirmek amacıyla “Gaziantep Ders Kitabı” hazırlanacak. Antep’in kuşatma günlerinin dönemin basınına yansımaları derlendi, Erken Cumhuriyet’te Antep’in Gaziliği meselesi üzerine yazılar toplandı.. “Türk Edebiyatında Gaziantep” isimli kitap hazırlatıldı.

“Milli Mücadele Kitapları” fuarı düzenlendi. Milli Şuur’a katkı sağlayacak tiyatro oyunları Devlet Tiyatroları tarafından Gaziantep’te sahnelendi. “1920-2020 Gaziantep’in 100 Yılı” fotoğraf sergisi hazırlandı.

Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi tarihimizde çok büyük bir yer kaplıyor. Dünya’ya yeniden gelsem bu topraklarda doğmaktan şeref duyarım. Çok şanlı ve şerefli bir tarihimiz var.

Bir tarafta açlık bir tarafta onur ve gurur var.

Bu şehir her şeyin en iyisini hak ediyor. Bir şehir düşünün; yarısı şehir yarısı gazi. Böyle bir şehir yok. Bu topraklarda ikinci bir Çanakkale Savaşı yaşanmıştır.

Biz, Şehitkâmil’in, Şahinbey’in, Karayılan’ın torunlarıyız. Bu çok büyük bir onurdur. Bu coğrafyanın bütün olumsuzluklarına rağmen 150 fabrika bitiriliyor, dünyanın lezzet başkenti oluyor. Bu muhteşem şehir Gaziantep’tir. Haklı bir gurur yaşıyoruz.

Gençlerimizin bu haklı gururu yaşatmasını diliyorum. Ne mutlu Gaziantepliyim diyenlere…

TEBRİKLER GAZİANTEP FK TEBRİKLER, TEBRİKLER GAZİANTEP BASKETBOL

Gaziantep’in kurtuluşunun 100. Yılında iki armağanda Gaziantep FK ve Gaziantep basketbol kulüplerinden geldi.

Süper Lig'in 19. hafta karşılaşmasında Gaziantep FK, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 1-0 yenerek ilk deplasman galibiyetine imza attı.

Gaziantep FK’ye 3 puanı kazandıran golü, 44. dakikada penaltıdan Alexandru Maxim attı. Gaziantep FK, bu sezonki ilk deplasman galibiyetini elde etti. Gaziantep ekibi puanını 28'e yükseltti, Rizespor ise 17 puanda kaldı.

Basketbolde ise takımımız Gaziantep Basketbol önemli bir galibiyet imza attı. Ligin güçlü ekibi ve lideri Anadolu Efes’İ devirmeyi başardı.

Gaziantep Basketbol ligde Anadolu Efes deplasmanında 93-83 kazanırken, Milton Doyle 27 dakika görev yaptığı maçta 32 sayı kaydetti ve galibiyette önemli rol oynadı.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Gaziantep Basketbol, deplasmanda Anadolu Efes'i 93-83 mağlup etti.

Gaziantep Basketbol bu sezon ligde 9. galibiyetini elde ederken, Anadolu Efes 3. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Gaziantep Basketbol'da 27 dakika sahada kalıp günü 32 sayıyla tamamlayan Milton Doyle galibiyette önemli rol oynadı. QJ Petterson 28 sayı, 5 ribaunt ve 7 asistle dikkat çekti. Alpha Kaba ise 20 sayı ve 12 ribauntla tamamladığı günü double-double ile bitirdi.

Tebrikler ve alkışlar Gaziantep FK, tebrikler Gaziantep Basketbol böyle önemli bir günde bu galibiyet tadını yaşattığınız için…