Süper Ligin 20. Haftasında sahasında Vavacars Fatih Karagümrük  takımı ile karşılaşan Gaziantep FK mücadeleden 3-1’lik skorla galip ayrıldı.

Maçın analizinden önce Süper Lig’e verilen iki haftalık aranın ardından çimlerin kokusunu ne kadar çok özlemişiz onu anladık, üstelik stadyumun zeminine  ayağımızı  bastığımız anda anladık bunu. Kabul edelim ki futbol asla bir oyun değildir. Bir tutku, bir yaşam biçimi…

Fakat bizim ligimizde bu tutkumuzun önüne geçen etmenlerin başında hakemler geliyor. Çok geriye gitmeyeceğim, dün Trabzonspor-Yeni Malatyaspor maçında Fırat Aydınus, bugün Gaziantep FK - Fatih Karagümrük maçında Zorbay Küçük…

Bugünkü maçta ilk yarıda Caner Erkin’in verilmeyen kırmızı kartını mı söyleyelim, yoksa ikinci yarıda Karagümrük lehine verilmeyen penaltıyı mı? Neresinden tutsan elinde kalıyor! Geriye de tek bir şey kalıyor düşünce olarak;  bu hakemlerle Süper Lig’de sergilenen bu futbol bile çok fazla!

Öyle ki Volkan Demirel’in penaltı pozisyonu için ‘’penaltıysa Zorbay Küçük hakemliği bıraksın, değilse ben hocalığı bırakacağım’’ demesi  Erol hocanın da ilk yarıda Caner’e verilmeyen kırmızı kart için ‘’kırmızı kart verilseydi oyun ilk yarıda kopabilirdi’’ demesi hakemlerin son durumunu çok güzel özetliyor.

Maça gelirsek ilk yarının evinde namağlup takımlarından Gaziantep FK bu istatistiğin tesadüf olmadığını gösteren bir ilk 45 dakika çıkardı. Rakibi ısıran, hatalarını kovalayan ve bu hatalar ile iki gol bulan bir ilk yarıydı. Özellikle Halil İbrahim üstüne koyarak ilerleyen oyunu takdire şayan. Sol bek, sol stoper, sol açık nerede görev versen elinden geleni yapmaya çalışan bir oyun ortaya koyuyor.

İkinci yarının henüz ilk dakikalarında Emre Mor’un golüyle iştahlanan Karagümrük oyunu  da ele geçirerek iyi başladı. İkinci yarının ilk 20 dakikasında Erol Bulut’da benim gibi maçı izledi, değişiklik yapması gerektiğini bile fark edemedi. Maçın dengesini de kontrolünü de kaybediyordu ki yardımına yine Figueriedo yetişti. Figueriedo  bu takımda bir oyuncudan fazlası gerçekten.  Klas bir o kadarda akıl dolu golüyle takımını da hocasını da rahatlattı. Bu dakikadan sonra Karagümrük dağıldı ve oyunun hakimiyeti Gaziantep FK’ya geçti.

Alınan üç puan ve kendi evindeki namağlup serinin devam etmesi güzel olsa da aksaklıkları görmemek geleceği baltalamak demektir. Elindeki kadronun hakkını fazlasıyla veren bir hocamız var ama bazı zamanlar oyunun heyecanına kendini çok kaptırabiliyor. Bu gibi durumlar için var arkasındaki yardımcıları, gerektiğinde çıkıp hocam şu noktalarda aksıyoruz demek için.

Sonuç olarak bu hakemlere rağmen futbol çok güzel bir oyun, Erol hocanın bugünkü tutukluğuna rağmen bu skor çok güzel…