Tarih:13 Şubat 2003
Yer: Avusturalya T.C Melbourne Büyükelçiligi

Sabah saatlerinde orta yaşlı iki adam ellerinde bir kutu ile polis noktasına yaklaştılar. Yüzlerinde büyük bir utanç vardı. Polise bir yetkili yada büyükelçi ile görüşmek istediklerini söylediler. 
- Neden geldiniz?
- Kutuyu teslim edecegiz,
- Ne var kutuda
-Kafatası, bir Türk askerinin kafatası

Polis haber verdi içeriye, biraz sonra güvenlik ateşemiz çıktı, adamları odasına aldı. Başladılar anlatmaya.

Babaları Çanakkale savaşına katılmıştı. Tarihin en kanlı çatışmalarının yaşandıgı Anafartalar çıkarmasında , 24 Nisan 1915 günü şehit olan bir Mehmetçik’in kafasını kesip torbasına koymuştu.

Avusturalya ya dönerkende şehidimizin kafatası ile dönmüş , yıllarca bu olayı ballandırarak arkadaşlarına anlatmıştı. Her gelen misafire kafatasını gösterip gururlanmıştı yaptığı ahlaksızlıkla.

Hayatının son yıllarında büyük acılar çekerek ,pişmanlık içinde bir hafta önce ölmüştü. Çocuklarına da vasiyet olarak mutlaka kafatasını Türkiye göndermeleri vasiyet etmişti.

İşte bu iki adam Mehmetçiğin başını kesen o adamın çocukları idi.

Ateşemiz göz yaşları içinde dinledi, ayağa kalktı selamladı mehmedimizi. O gün matem çöktü elçiliğimize , gözyaşları sel oldu.

Büyükelçimiz Genelkurmay ‘ı aradı anlattı olanları. Genelkurmay başkanı Hilmi Özkök talimat verdi . Şehidimiz için uçak gönderildi. O güne kadar görülmemiş bir olay oldu, Avusturalya ‘da yaşayan binlerce Türk akın akın geldiler törene, Avusturalya devleti bütün yetkililer’le ordaydı. Binlerce Avusturalya lı özür için geldiler ,utançla...

18 Mart 2003 te Çanakkale de yapılan büyük bir askeri törenle şehidimizin kafatası Çanakkale le ye defin edildi.

Allah razı olsun bütün şehitlerimizden, rahmet ve saygı ile anıyorum.

Av. Çılga Kumsal Şahin