Süper lig de bu hafta Beşiktaş’a misafir olan Gaziantep FK maçtan mağlup ayrılarak evine döndü. 

Aklıma ilk olarak ne geldi biliyormusunuz? Bir yere misafir gidince hani aileden gelmeyenleri sorarlar ve derler ya ‘’keşke şu da gelseydi, keşke bu da gelseydi’’ diye…

Beşiktaş’ta kendisine misafir olan Gaziantep Fk’ya adeta neden Figueiredo’yu, Halil İbrahim’i, Coulker’ı getirmedin diye sordu oyunuyla. Bu kadar eksikle Beşiktaş karşısında oynayabileceği maksimum oyunu oynattı Erol hoca. Aksaklıklıklar vardı elbetteki. Gaziantep FK Halil İbrahim, Mendyl ve Kitsiou’nun yokluğunda kanatlardan atak yapamadı, rakibi ısıramadı. Gaziantep Fk adına maç boyunca dikkatimizi çeken ani ataklar oldu, zaman zaman da başarılı oldular fakat ya son vuruşlar kötüydü yada seçenekleri iyi kullanamadılar. Figueiredo’yu gözler aradı hep. 

Gaziantep FK, haftaiçi Yeni Malatyaspor’a transfer ettiği Dicko ve Kenan Özer’in yokluğunu bu maçta çok aradı, bu maçı es geçebiliriz ama sezonun geri kalanı için gerekli aksiyonların alınıp alınamayacağı konusunda belirsizlikler halen var.

Orta alanda biz Maxim’i değerlendirirken keyfe keder paslarından, arkadaşlarını atağa sokan ara paslarından ve şutlarından bahsederdik; fakat son haftalarda onun da performansındaki dalgalanmalar gözden kaçmıyor. Bu tarz eksiklerin olduğu maçlarda özellikle Maxim ve Muhammet’in sorumluluğu alması ve oyuna yön vermesi beklenebilirdi ama malesef böyle olmadı, olamadı. Bir kez daha gördük ki bu takım için Figueiredo ne kadar önemli bir yer kaplıyor. 

Beşiktaş’a gelecek olursak kötü gidişat açıkcası devam ediyor, oyunları hala istenilen seviyede değil fakat gençlerin ön plana çıkması hangi takım olursa olsun beni çok heyecanlandırıyor. Yeni ismimiz ise Emirhan… iki maçtır özellikle yıldızını parlatıyor. Umarım klasik hatalar tekrarlanmaz ve futbolunun üstüne koyarak milli takımımıza da faydalı olur. 

Sonuç olarak genel anlamda maçtan açıkcası beklediğim futbol çıksa da skor olarak en azından bir puan bekliyordum Gaziantep FK’dan fakat içinde bulunduğumuz covit illeti bazen böyle aksaklıklara sebebiyet verebiliyor her takıma olduğu gibi Gaziantep Fk’da olduğu gibi. Sezonun geri kalanında avrupa kupaları için savaşan bir takım görme isteğimiz var elbetteki ama bazı önlemlerin alınması kesinlikle şart. 

Bakalım yarınlar bize ne gösterecek…