Gaziantep FK süper ligin 19.haftasında Çaykur Rizespor’a konuk oldu ve mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.  Bu skorla son altı haftada dördüncü galibiyetini aldı Gaziantep FK.

Gaziantep FK’nın son haftalarda eksiklikleri olsa da daha olgunlaşmış oyunu ve kadrosu istediğini almayı bildi müsabakada. Son haftalardaki ayağı yere basan, hatalar yapmasına rağmen bu hataları düzeltebilen ve yanlışlarından doğrular çıkarabilen oyunuyla ilk deplasman galibiyetini aldı.

Haftalardır dile getiriyorum, Erol Bulut bir tek formasyona takılı kalmadan hatta maç içinde bile formasyon değiştirebilen bir hoca. Fenerbahçe deneyiminin ona çok şey kattığı ortada ki Fenerbahçe sürecinde elinde daha iyi kadro olmasına rağmen bu kadar efektif kullanamamaktaydı.

Takıma yön verebilen, değişiklikleri zamanında yapabilen daha da önemlisi takımda otorite oluşturabilmiş bir teknik adam hüviyetinde.

Maça dönecek olursak Kayserispor maçında 5’li orta sahanın solunda oynayan ve aksayan oyununu eleştirdiğim, Alanya maçında 5’li defansın solunda daha olumlu bulduğum Halil İbrahim’in Rize deplasmanında asıl yerinin burası olduğunu gösterdiği bir oyun oldu.

Bana göre takımın en iyi ismiydi ki hücumun defanstan başladığının göstergesiydi. Gaziantep FK ataklarının büyük bölümü sol kanattan Halil İbrahim ve Maxim iş birliğiyle geldi. Zira Maxim’in son haftalarda düşen performansında toparlanma olduğu da gözden kaçmadı.

Gaziantep FK oyununda, ilk deplasman galibiyetinde olumlu yanları söylerken gözlerimizi kapatmadan gerçekleri de görmeliyiz. Gaziantep FK oyununda eksiklikler de var, orta alan geçişlerinde bağlantı kopuklukları, hücum hattında bitiricilik eksikliği, bloklar arasında geniş alanlar. Erol hocanın basın toplantısından anladığım kadarıyla o da bunun farkında ve devre arasını bu anlamda iyi değerlendirecektir. Bir kaç transferle üst sıraları zorlayan bir takım ortaya çıkacaktır. 

Bu bahsettiğimiz her şeyi bir kenara bırakırsak ilk yarının son maçında, ilk deplasman galibiyetini almak takıma moral ve motivasyon açısından çok şey katacaktır. İkinci yarıda daha iyi bir Gaziantep FK izleyeceğimizi düşünüyorum.