Çocuklarda doyumsuzluk günümüz şartlarında tekneloji ile birlikte çok sık karşılaşılan bir durumdurz bunun bir çok özel nedeni olabileceği gibi genel olarak genel geçer nedenler şu şekilde sıralanabilir. Küçük yaşlardan itiberen çocuğun her isteğinin yerine getirilmesi, sınır kotulma konusundaki tutarsızlıklar ve başarısızlıklar öncelikli nedendir. Anne babanım çalıştığı durumda çocuğun manevi ihtiyaçlarından çok maddi ihtiyaçlarının karşılanması, sevgiden yoksun bırakılmış olması, karşılaşılan problem durumlarını  çocuğun yerine anne babanın çözmesi ve çocuğa ihtiyacı kadar değil ihtiyacından daha fazla para, oyuncak gibi maddi değer içeren şeyler verilmesidir. Peki en önemli soru bu durumda anne babanın nasıl davranmalı sorusu olsa gerek. Öncelikle şunu söyleyebilirimki çocuğa rol model olan anne babanın marka, para düşkünü olarak görünmemedir. Çünkü çocuklar söylenenden çok gördüklerini uygularlar. Yine böyle bir durumda çocuğa tutarlı bir şekilde sınır konulmalıdır.

Anne baba ihityaçla isteği birbirinden ayırabilmelidir. Zira ev ortamında her istediği yapılan çocuk, diğer ortamlarda da bunu talep eder. Başka bir çözüm reçetesi çocuğa kuralları öğretmeniz olacaktır. Çocuğunuzla oturun bir ev kuralları belirleyin burada dikkat etmeniz gereken nokta bu kuralları dayatma olarak değil, demokratik bir ortamda gerekçelerine dikkat ederek birlikte oluşturmanızdır. Bunu bir oyun haline getirebilrsiniz bu sizin evinizin anayasası olabilir. Yazılı hale getirerek evin ortak kullanım alanına asıp kurallara uymayanlara ceza verebilrsiniz. Çocuk nöylece sabretmeyi, kurallara uymayı öğrenecektir.

Karşılaşılan problem durumlarında yaşına uygunsa sorumluluk verin, çözmesi yönünde teşvik edin. çocuk böylece iç disiplin kazanarak mücadeleci bir ruh geliştirmesine yardımcı olursunuz. Unutmayın ki hayatta onun bütün sorunlarında yanında olamazsınız.

           Diğer bir dikkat etmeniz nokta çocuğa asıl mutluluğun almakta değil vermek olduğu felsefesini benimsetmenizdir. Mesela paylaşamanın yüceltildiği kitaplar okuyup, filmler izletip onunla bu konu hakkında konuşabilirsiniz. Hatta bunu hayata geçirerek ihtiyacı olan birine yardım edebilrsiniz. Çocuğun maddi ihtiyaçlarından çok manevi hitiyaçlarına da odaklanın. Unutmayın ki bir çocuğun disiplin edilmesi, davranış kazandırılması veya alışkanlıklarından vazgeçilmesi gibi durumlarda en önemki şey kararlılıktır. Bunun bir süreç olduğunu unutmayın, elinizde sihirli değnek olmadığı gibi her şeyin bir anda değişmesini beklemyemezsiniz. Sabrı siz göstermelisiniz ki sonuçları beklediğiniz gibi olsun.