Rusya Lideri Vladimir Putin, Dombas'a askeri harekat emrini verdi. Putin, Ukrayna topraklarını işgal etme niyetleri olmadığını belirterek, "Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak" dedi. Rusya'nın işgale resmen başlamasının ardından Ukrayna'nın başkenti dahil bir çok şehrinde patlamalar yaşanırken, dünya ayağa kalktı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" dedi.

Ukrayna askerine 'silah bırakın' çağrısı: Putin ayrıca dışarıdan gelecek müdahalelere karşılık verileceğini de söyledi. Rus Lider Ukrayna askerlerine silah bırakma ve çekilme çağrısı yaptı. Rus Haber Ajansı ise Karadeniz Filosu'nun çıkartma harekatı başlattığını duyurdu. 

Kiev dahil bir çok şehirde patlama sesleri: Operasyonun ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor. Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Yerel Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın işgal harekatının başladığını, patlama seslerinin füze saldırılarından kaynaklandığını açıkladı.