Eğitimin niteliğinin arttırılması, karar alma ve yönetim konusunda katılımcılığın sağlanması, öğrenci, öğretmen, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle iş birliğinin arttırılması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Gaziantep Valiliği koordinesinde oluşturulan Gazişehir Öğrenci Meclisi’nin Mart ayı toplantısı Abdulhamithan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.


Toplantıya Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
Meclis gündeminin ele alınmasıyla başlayan toplantıda, katılımcılar tarafından söz alınarak yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.


Toplantıda alınan kararların hayata geçirilmesinde emek sarf eden ilgili kurumlara, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra eğitime destek veren Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya teşekkür eden İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, ‘’Bizler bu öğrencilerin ve öğretmenlerimizin yönetimde söz sahibi olmasını ve bu anlamda kurumlar arası işbirliğinin artırılmasını amaçlıyoruz. Bu toplantıda da gündem maddeleri ile ilgili sizlerin görüşlerini almak için buradayız ” dedi.
Çocukların akademik başarılarının yanında sosyal becerilerini de arttırmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ise, ‘’Biz Nizip Eğitim şehri olsun istiyoruz. Bunun için çok güçlü bir birlikteliğimiz var. Çocukları, yetişkinleri dinleyerek yol haritası belirlemek istiyoruz. Burada oturan çocuklarımız yarın bu mecliste kalıcı oturacak. Bizim amacımız adam yetiştirmek. İnsanlar kendilerini ifade edebilsinler istiyoruz. Bu sebeple Nizip Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız’’ şeklinde konuştu.