REFORM HABER - Vakıflar Genel Müdürlüğü hem kendi bünyesinde burs başvuruları alırken hem de burs veren vakıflar ile ilgili bilgileri kullanıcıların bilgisine sunuyor. Eğitim öğretim hayatına devam eden ve maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler eğitim desteği alabilmek için VGM’nin paylaştığı vakıflarla iletişime geçebilirler. Peki, sorgulama nasıl yapılır?

Nereler burs veriyor?

VGM’nin “vgm.gov.tr” uzantılı internet adresine girerek “vakıf sorgulama” seçeneğini seçen kişiler “burs veren vakıflar” işaretini koyarak bulundukları illerde hangi vakıfların öğrencilere burs desteği sağladığını öğrenebiliyor.

BURS VEREN YERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Listede vakfın adı, adresi, bulunduğu şehir ve telefon numarası gibi bilgiler yer alıyor. Öğrenciler burs veren vakfı seçtikten sonra ilgili irtibat numarasını arayarak başvuru şartları ve şekli ile ilgili bilgileri öğrenebilirler.

İlgili vakıflar sizden istedikleri belgeleri belirttikten sonra gerekli belgeleri temin ederek başvurularınızı yapabilirsiniz. Genellikle her başvuruda öğrenci belgesi ve gelir durumu gibi belgeler talep ediliyor.