Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerdiği, dünya klasikleri ve Türk Edebiyatı’nın seçkin eserlerinin bulunduğu kitaplar okul kütüphanelerine bağışlanacak.
 
Şahinbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan lansmana Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve il protokol üyeleri katıldı.
 
Özer: Gençlerimizin baktığı her yerde kitap göreceği bir ortamı yeşerteceğiz
 

Okul kütüphanelerinin kapasitelerinin arttırılması adına planlanan projenin lansmanında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak öğrencileri her açıdan geliştirmek için çaba sarf ettiklerini aktararak şunları söyledi:


 
“İstiyoruz ki gençlerimiz çevik olsunlar ama aynı zamanda bu coğrafyanın kültürünü de bilsinler. Bu süreci hep birlikte dalgalandırarak gençlerimizin baktığı her yerde kitap göreceği bir ortamı yeşerteceğiz. Bugün 350 bin kitap gençlerle buluşacak. Gerçekten bu ülkenin gönül coğrafyamızda gençliğimizde yer etmiş olan aydınların, sanat adamlarının, kültür insanlarının kitaplarını öğrencilerimiz ücretsiz olarak alacaklar.”
 
Şahin: Kitapların her birinde büyük bir tecrübe, bilgi ve hayat var
 
Beşeri sermayenin değerlenmesinin yolunun kitaplardan geçtiğini söyleyen Başkan Fatma Şahin ise, “Kitapların her birinde büyük bir tecrübe, bilgi ve hayat var. Kendini bilme var. Bilmediğini bilmek var, bilmediğini öğretmek var. O yüzden ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor, Ben Okuyorum Türkiye Okuyor’ şu anda bizim en büyük mottomuz. Onun için kitap lazım. Bugün bu yaptığımız çalışma da hem dünya klasikleri hem Milli Eğitim Bakanlığımızın önerdiği kitaplar, hem bizim medeniyet kodlarımızdaki bütün yazarlarımızın kitaplarını kapsayan 350 bin kitabı dağıtacağız. Her okula ayrıca birer bilgisayar dağıtıyoruz. 600 bilgisayarın da o şekilde sayın valimle ortak bir şekilde bağışını yapacağız” diye konuştu.


 
Büyükşehir Belediyesi ve valiliğin lansmanla birlikte toplamda 800 bin kitabı kütüphanelere bağışlandığını vurgulayan Gaziantep Valisi Davut Gül konuşmasında her kütüphanede olması gereken kitapları öğrencilerin okul kütüphanelerinde göreceğini söyledi.