REFORM HABER - Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları açıklandı. İlk tercihlerde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler LGS’de ikinci tercih işlemlerini bekliyor. İşte LGS nakil süreci ve e okuldan boş kontenjan görüntüleme hakkında bilgiler..

LGS tercih kılavuzu yayınlandı! LGS tercihleri ne zaman yapılacak? – Sözcü  Gazetesi

LGS ek tercihler (2.tercihler) ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. 26-30 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

LGS tercih kılavuzu 2021 yerleştirme takvimi! LGS tercihleri ne zaman?

Boş kontenjan görüntüleme hakkında bilgiler

2021 LGS tercih sonuçlarına göre herhangi bir okula yerleşemeyen için yerleştirmeye esas nakil başvuruları alınacak. Bu kapsamda boş kontenjanlar ve taban puanlar e-Okul sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUANLARI GÖRÜNTÜLEME