HKÜ Cine Amfi’de gerçekleştirilen ve “Madde Bağımlılığı Süreci” konulu kısa filmin gösterimi ile başlayan seminerde; Narkorehber Polis Memuru İsmet Uzkar tarafından madde bağımlılığı, bağımlı olan kişilerin özellikleri, bağımlılık yapan madde kullanımının sonuçları ve yasal işleyişleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

UYUŞTURUCU MADDELERE KARŞI “UYUMA” APLİKASYONU

Uyuşturucu ile mücadelede vatandaşların üzerine önemli görevler düştüğünü vurgulayan İsmet Uzkar, “Belirli miktar alındığında hem kişinin hem de toplumun sosyolojik, fizyolojik ve ekonomik olarak düzenini bozan, beyin hücrelerini etkileyerek sağlığa zarar veren, satılması ve üretilmesi yasak olan maddelere ‘uyuşturucu’ deniliyor. Tanımını yaptığımız uyuşturucu maddesinin satışını ve kullanımını engellemek ve farkındalık oluşturmak amacı ile UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulama) aplikasyonunu geliştirildi. Bu aplikasyon ile tüm vatandaşlarımız cep telefonlarına indirerek uygulama üzerinden uyuşturucu ile mücadeleye destek olabilir” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Öğrencilerin toplumsal duyarlılık projeleri kapsamında yoğun ilgi gösterdiği seminer, soru cevap bölümünün yapılmasının ardından sona erdi.