İki hafta boyunca İstanbul’da devam edecek eğitmen eğitimleri, Sparkassenstiftung Uzman Eğitmenleri tarafından 6 farklı gruba yönelik olarak 68 öğretmene verilecek. Yıl sonuna kadar yaklaşık 280 öğretmenin, en az 5000 öğrenciye eğitim vermesi ve öğrencilerin finansal ve iş okuryazarlık bilgisini artırması hedefleniyor.

 

Finansal ve iş okuryazarlığı eğitimlerini, yenilikçi bir eğitim yöntemi olan ‘Oyun Temelli Eğitim’ metodu ile anlatan Sparkassenstiftung Türkiye, İstanbul’daki meslek lisesi öğrencilerini finansal ve işletme bilgilerinin geliştirilmesi, girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve finansmana erişim konusundaki farkındalık seviyelerinin artırılması konularında destekliyor. ‘Mikro İş Oyunu’ ve ‘Birikim Oyunu’ eğitim modülleri ile katılımcılar, eğitim sırasında kendi aile bütçelerini ve işletmelerini oyun panosu üzerinden yönetiyor. 

 

Öğrenciler için Bilişim Laboratuvarı ve Hibrit Kütüphaneler Kuruluyor

Sparkassenstiftung Türkiye’nin, Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen ve MEB iş birliği ile yürütülen "Türkiye’deki Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Finansal Katılımı" Projesi kapsamında, eğitimler devam ederken bilgiye erişimin kolaylaşması amacıyla da 24 hibrit kütüphane ve 5 bilişim laboratuvarı kuruluyor.

 

Pilot okullarda okuyan öğrenciler ve pilot Halk Eğitimi Merkezlerinde eğitim alacak olan kursiyerler, bilişim laboratuvarı ve hibrit kütüphaneler ile internete ve online eğitime kolayca ulaşabilecek. Kitaplar, taşınabilir bilgisayar, tablet gibi bir çok materyalin olacağı alanlarda öğrencilerin eğlenirken öğrenmesi ve bilgiye kolay erişmesi amaçlanıyor.