Merkezi Gaziantep'te bulunan Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği'nin Şato Restaurant’ta gerçekleşen gecesine Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve yaklaşık 600 kişi katıldı. 

YARDIMLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

Pazarcık ilçesine bağlı Tilkiler Köyü’nün Gaziantep’te yaşayan mensupları tarafından kurulan derneğin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl sanatçı Mustafa Özarslan'ın da sahne aldığı etkinlik oldukça coşkulu geçti. Dernek Başkanı Av. Tarık Alpdoğan, gecede yaptığı konuşmada dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Başkan Alpdoğan, "Pandemi sürecinde hayırseverlerimizin desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerimize 21 tonun üzerinde gıda yardımında bulunuldu. Düzenli gıda yardımlarının yanında yine hayırseverlerimizin bağışları ile yüzlerce kilo kurban payı, kıyafet, kırtasiye malzemesi ve tablet dağıtımı yaptık. Köyümüzün sorunlarının çözümü için Pazarcık Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve milletvekilleri ile görüşmeler yaparak, köyümüzde başta yol ve cemevi sorununuz olmak üzere bir takım sorunların çözülmesine katkı sağladık” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS

Tüm bu çalışmaların yanında en çok önem verdikleri alanın eğitim olduğuna dikkat çeken Başkan Alpdoğan, “Geçtiğimiz yıl 42 üniversite öğrencimize burs verdik. Bu yıl hem bursiyer sayısını hem de burs miktarını daha da arttırmayı düşünüyoruz. Tüm köylülerimize destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DERNEK BURSU İLE OKUDU, TÜRKİYE 3. OLDU

Dernekten 4 yıl boyunca burs aldıktan sonra girdiği KPSS sınavında Türkiye 3.'sü olarak başarı elde eden Gamze Ede gecede söz alarak, "Benim hikayem gibi, derneğimizden burs alan birçok arkadaşımızın başarı hikayelerinin olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu başarıların sizin katkılarınızla gerçekleşmesi bizler için gurur kaynağıdır. Sizlerin de bu gurura ortak olması ve diğer toplumlara örnek olmanız en büyük temennimdir." dedi.

KADINLARIN DESTEĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Tilkiler Köyü Derneğinin Kadın Kolları Başkanı Gülten Gülsu da, gecede yaptığı konuşmada kadın kollarının faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gülsu, kadınların dernek faaliyetlerine katılımını çok önemsediklerini belirterek, "Kadınlarımızı daha aktif bir şekilde aramızda görmek istiyoruz" dedi. Gülsü, tüm kadınları 28 Kasım 2021 tarihinde yapılacak olan "Kadın ve Laiklik" paneline davet etti.

Gecede milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul da bir konuşma yaptı. Toğrul,  "Tilkiler Köyü'nün bir mensubu olarak, derneğimizin yaptığı çalışmaları yakından ve memnuniyetle takip ediyorum. Derneğimizden önümüzdeki dönemde inancımıza ve dilimize yönelik çalışmalar yapmasını talep ediyorum. Çalışmalarınızda bir telefon kadar yakınınızdayım, her zaman da yanınızda olmaya devam edeceğim." dedi.

Konuşmaların ardından çok sayıda hayırsever tarafından eğitime katkı amaçlı bağışta bulunuldu.  Daha sonra geceye katılan davetliler, sanatçılar Mustafa Özarslan ve Yılmaz Çelik'in müzikleriyle geç saatlere kadar eğlendiler.