REFORM HABER- Altın piyasasındaki son rakamlar sabah saatleriyle birlikte belli oldu. Altın fiyatları haftanın ikinci gününde iç piyasada dolar kuru etkisiyle yükselişe geçti.

 Geçtiğimiz hafta haftalık bazda bakıldığında altın fiyatları yatırımcısına kazandırdı. Ons altındaki artış altın fiyatlarına olumlu yansıdı. Gram altın fiyatları, şu dakikalarda 474 lira seviyesinde bulunurken; altının ons fiyatı ise bin 780 dolar seviyesinde hareket ediyor. İşte altın fiyatlarında son durum..

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Yatırımcısının her dönem gözdesi olan çeyrek altın son dönemdeki yükselişle birlikte bugün 760 liradan alınırken 781 liradan da satışa sunuluyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı ise 27 Nisan 2021 Salı günü 474,09 lira seviyelerinde yer alıyor. Kurdaki değişimlerin devam etmesi halinde altının gramı da 480 lirayı zorlayacak.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde hem alış fiyatında hem de satış fiyatında 3 bin liranın üzerindeki konumunu sağlamlaştıran cumhuriyet altını ise Bigpara’dan alınan son verilere göre bugün 3 bin 24 liradan alınırken 3 bin 113 liradan da satışa sunuluyor.

DOLAR KAÇ TL?

Dolar/TL, ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ve Merkez Bankası rezervlerine yönelik tartışmalar nedeniyle haftaya 8.4 üzerinde baskı altında başlasa da dün gün sonunu 8.30 altından kapattı. Euro/TL ise 10.27 ile tarihi zirvesini gördükten sonra 1.001'e gevşedi.

TL'de geçen haftadan beri benzer para birimlerinden negatif ayrışmada analistle ABD ile ilişkilerde daha hızlı bir bozulma riskine dikkat çekiyor. Ayrıca geçen haftadan beri TL'nin yeniden değer kaybetmesinin enflasyonda getireceği yeni
yükselişler ve olası yeni faiz artışı ihtiyacının karşılanmayacağı beklentisinin endişelerin daha da artmasına neden olduğu belirtildi.

Şubat ayında 300'ün altına kadar geriledikten sonra TCMB başkanının görevden alınmasıyla Mart sonunda 500 baz puana yaklaşan Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i geçen hafta ilk kez 400 baz puanın altında indi. Ancak bu düşüş de geçici olurken CDS bu hafta 420 seviyesinin üzerinde.

27 Nisan sabahında ise dolar/TL 8.2870, euro 10.01'de. Gram altın fiyatı ise 473 TL'den el değiştiriyor.