Dolar 16,50 TL’yi, euro 18,80 TL’yi aşarken, döviz kurlarının rekor üstüne rekor kırması hemen her kalemde zam tsunamisine dönüştü. En çok dikkat çeken yerlerden biri de akaryakıt istasyonları oldu.

Yetkililer de memnun değil

Döviz fiyatlarının yükselmesiyle birlikte sürekli yükselen akaryakıt ve LPG fiyatlarından dolayı insanların çok tedirgin olduklarını söyleyen akaryakıt istasyonu yetkilileri, durumun iç açıcı olmadığını söyledi.

Uzun kuyruklar oluşuyor

Gaziantep’teki bir akaryakıt istasyonunun yetkilileri, sürekli artan akaryakıt ve LPG fiyatları nedeniyle çok zor günler yaşadıklarını ifade etti. Gelen her zam sonrasında akaryakıt istasyonu önünde uzun kuyruklar oluştuğunu söyleyen yetkililer, insanların alım gücünün de düşmesiyle birlikte eskisi gibi akaryakıt ve LPG alamadıklarını dile getirdi.

“İnsanlar bazen bizimle tartışıyor”

Yetkililer, “Her gün akaryakıt ve LPG’ye bir zam haberi daha geliyor. Bir gün zam gelmese şaşırır olduk. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz. Hemen hemen herkesin yüzünde aynı mutsuzluğu ve tedirginliği görüyoruz. Bazen akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle bizimle tartışanlar bile oluyor. Ama bizim elimizde olan bir şey yok. Keşke bize kalsa en uygun fiyattan akaryakıt satmayı isterdik. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Umarız en kısa zamanda bu günleri atlatıp fiyatların normale döndüğü günleri görürüz” dedi.

“50 liralık alıyorum” diyen de kalmadı

Kuyruk sırasındaki sürücüler de uygun fiyatlardan benzin ya da motorin alma telaşında. Artık “Ben hep 50 liralık alıyorum” diyen kesimin de kalmadığını savunan sürücüler, her zam öncesi akaryakıt istasyonlarında kuyrukların oluşmaya devam edeceğini düşünüyor.  

Savaş Bellikli