REFORM HABER - Kripto paralar dünyanın ana gündem konularından birisi, ancak ülkemizde bu konuda üzücü olaylar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Binance Türkiye hesabına 240.000 dolar gönderen ve paranın ortadan kaybolduğunu iddia eden Beşir Baran, şirkete haciz işlemleri başlatmak için başvuru yapmıştı. Mersin Tüketici Mahkemesi’nin yüzde 15 teminat yatırılmasına karar verdiğini ve Baran’ın 36.000 dolar teminat ücretini yatırdığını sizlerle paylaşmıştık.

Sabah saatlerinde başka bir medya kaynağı tarafından paylaşılan bu haber sonrasında Binance Türkiye’den açıklama geldi. Haberde yer alan bilgilerin ve açıklamaların tamamının gerçek dışı olduğu belirtildi.

Beşir Baran, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen kayıp Bitcoin nedeniyle Binance Türkiye'ye ihtiyati haciz işlemi başlattı.

Kripto para borsası Binance, iki büyük haber açıkladı

Binance Türkiye: Bilgi ve açıklamalar gerçek dışı

“Habere konu olayla ilgili şirketimizce yapılan araştırmada; adı geçen müşterinin “buharlaştığını iddia ettiği tutarın” kendi rızasıyla transfer edilmiş olduğunu, bu kişinin şirketimizde bu işlem nedeniyle herhangi hak ve alacağının bulunmadığını; transfer işleminin tamamen kendi bilgisi ve rızasıyla yapıldığı, işlem yapılırken, işlemin gerçekleşmesi için gerekli olan ve sadece müşterinin bildiği bilgilerin kullanıldığı, yine bu işlemlerin müşterinin hakimiyet alanında bulunan araçlar ile yapıldığı ve bütün güvenlik prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirildiği anlaşılmış ve bu konuda müşteriye ve ilgili makamlara gerekli bilgiler iletilmiştir.

Bu nedenle, ilgilinin şirketimizden bilgi alamadığı iddiaları gerçek dışıdır.

İlgilinin iddiası çerçevesinde bir mahkemeden teminat vererek almış olduğu bu haksız tedbir kararından bugün tedbirin uygulanması suretiyle haberdar olunmuştur. Mahkemenin şirketimizden bilgi talep etmesiyle birlikte bu haksız tedbir kararının kaldırılacağına inanmaktayız. Ayrıca, bu karar geçici bir tedbir niteliğinde olup henüz mahkeme bizden konuya ilişkin bilgi ve belge de istememiştir. İlerleyen günlerde karara karşı gerekli itiraz süreçlerinin işletileceğini ve yasal haklarımızın kullanılacağını ifade etmek isteriz.

Bununla birlikte, şirketimizin kayıtlı bulunduğu ve Türkiye’nin sayılı şirket ve bankalarının temsilciliklerinin de yer aldığı aynı adreste faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtmek isteriz. Şirketimiz, yüzlerce çalışanının sağlığına verdiği önemle pandemide uzaktan çalışılması kararı almıştır. Ancak, hukuki sürecin haber alınması akabinde Şirket avukatımız adresimize intikal etmiş ve sürece iştirak etmiştir. Bu nedenle ‘Şirket merkezinde şirketi temsil eden kimsenin bulunmadığı’ iddiası da gerçek dışıdır. Bu konuda icra müdürlüğü tutanağının incelenmesi gerçeğin ortaya çıkması için yeterli olacaktır.

Yine haberde geçen, şirketin banka hesaplarının boş olduğu iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Zira, ülkemizde çalıştığımız bütün bankalardaki hesaplarımız aktif durumda olup iddiaya konu tutarı fazlasıyla karşılayacak bakiye mevcuttur.

Bu asılsız haber nedeniyle bütün ilgililer hakkında hukuki haklarımızı kullanacağımızı ve kendileri hakkında en kısa süre içerisinde yasal işlem başlatacağımızı; ayrıca, bu tedbire karşı da gerekli yasal yollara başvuracağımızı saygılarımızla bilgilerinize sunarız.”