Fırat Nehrinden Gaziantep Organize Sanayi Bölgesine su getirilmesine yönelik çalışma için sözleme, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank ile Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cengiz Şimşek arasında protokol imzalandı.

Ankara’da düzenlenen imza törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül,, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Ak Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, MHP Gaziantep Milletvekilleri Sermet Atay, Prof. Dr. Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek,Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Konukoğlu ve Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı katıldı.

Törende, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, 300 milyon TL’ye mal olacak ve 3 yıl içerisinde bitirilecek olan projenin Fırat Nehri’nden Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne su getirilceğini ifade ettiği öğrenildi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek de Fırat Nehri’nden Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne su getirme projesiyle büyük sorunun çözüleceğini kaydettiği belirtildi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nden (GAOSB) yapılan açıklamada, “Su sıkıntısı çözülüyor. GAOSB- Fırat Nehri Arası Kullanma Suyu Hattı Yapım İşi protokolü bugün imzalandı. Ülke ekonomisine ve sanayicimize katkı sağlayacak bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” denildi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyonu Katip Üyesi Müslüm Yüksel yaptığı açıklamada, “Gaziantep Organize Sanayicilerimizin en büyük hayali olan, yaklaşık 130 kilometrelik mesafeden çelik borularla Fırat’ın suyu Gaziantep OSB ile buluşuyor. Bakanlarımız, Gaziantep Milletvekillerimiz, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve OSB Başkanımızın katılımları ile GAOSB- Fırat Nehri arası kullanma suyu hattı yapım işi protokolü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında imzalandı. Hayırlı olsun” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım da hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Mezopotamya'nın bereket kaynağı FIRAT nehri şimdi Gaziantep OSB ile buluşuyor. Sanayicilerimizin su kısıntısını giderecek ve rekabet gücünü artıracak Gaziantep OSB - Fırat Kullanma Suyu Hattı projesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimize ve bölgemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.