REFORM HABER- Çevreyi koruyarak gübre ve elektrik üretimiyle ülke ekonomisine katkı sağlayan tesiste ,aylık 4 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde üretim yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Biyogaz Enerji Santralinde, hayvan atıkları enerji ve sıvı gübreye dönüştürülüyor.Kentin ilçelerinde de biogaz Enerji santralleri kurulacak. 
Büyükbaş ve hayvan ve tavuk atıkları biyogaza dönüştürülüp aylık 40 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Biyogaz Enerji Santrali 15 dönümlük arazi üzerini kuruldu.Oğuzeli ilçesinde 2018 yılında faaliyete giren tesis büyükbaş hayvan ve tavuk çiftliklerinden toplanan katı atıkları işliyor.Hayvan atıkları tanklarda çeşitli işlemlerden geçtikten sonra ortaya çıkan metan gazı elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

Tesisin yıllık ekonomiye katkı sağladığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Biyogaz Enerji Santrali Müdürü Serkan Kılıç şunları söyledi. "Saatlik 1 mg yıllık ise 7,3 gb  elektrik üretimi gerçekleşiyor. Günlük olarak 4 bin hanenin elektrik ihtiyacını ve devlete 8 milyon dolarlık girdi sağlıyor.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait Biyogaz Enerji Santrali 13 milyon liraya kuruldu. Yıllık ekonomiye katkısı ise 8 milyon liradır.Günlük 80 ton hayvan atığı ayrıştıran tesiste hayvansal atıklardan enerjinin yanı sıra organik gübre de üretiliyor. Büyükbaş hayvan atıklarından günlük 30 ton katı 150 ton sıvı gübre  elde ediliyor.Sıvı gübreler toprakta uygulandığı zaman daha fazlabve aynı sene içerisinde

verim alındığı görülmektedir.Adının Altın gübre olmasının sebebi de budur.Gaziantep'te 2 'si özel sektör olmakla birlikte toplamda 3 biogaz santrali faaliyet gösteriyor."