Faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu olarak bilinen 35 tasarruf finansman şirketinden 21'i, geçtiğimiz Temmuz ayında, ekonomik açıdan gerekli çalışma şartlarını karşılayamadıkları gerekçesiyle kapatıldılar.  Şirketlerin tasfiyesiyle birlikte halk arasında 'Evim' olarak bilinen aracı şirketlerden Gaziantep'te de 44 bin 500 mağdurun 601 milyon TL’ye yakın alacağı bulunduğu iddia edildi. 

Pazar günü Eski Adliye yanındaki Atatürk Heykelinin arkasında bulunan ‘EVİM’ firmalarının önünde eylem yapan vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Gaziantep dahil olmak üzere tüm Türkiye’de bu tip firmalardan mağdur olan binlerce vatandaşın bulunduğu kaydedildi.  TMSF’ye devredilen şirketlere parasını kaptıran vatandaşlar karşılarında bir muhatap bulamadıkları için milyonlarca liraya varan alacaklarını henüz tahsil edemedi. Belirsizlik ve kaygı yaşayan Evim mağduru vatandaşlara yapılacak ödemelerin, şirketlerin mal varlığı tutarı kadar olması kafaları karıştırıyor. Dolayısıyla Evim Şirketlerine on binlerce lira para yatıran vatandaşların, yatırmış oldukları paraların tamamını tahsil edemeyecekleri iddia ediliyor.

Edinilen bilgilere göre vatandaşlar ilerleyen günlerde daha farklı eylemlerle Türkiye genelinde seslerini duyurmaya çalışacaklar.