2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, kripto para piyasasında yaşanan son düşüşleri değerlendirdiği ve 2021 yılı bitmeden fiyat beklentilerini derlediği bir yazı kaleme aldı.

Kripto Para Piyasasında Yaşanan Son Düşüşler

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 10 Kasım’da 69.000 dolar ile yeni bir rekor imza atmasının ardından BTC aşağı yönlü bir grafik çizmeye başladı ve 58.000 dolarlık seviyelere kadar gerileme oldu. 58.000 dolarlık önemli desteği kaybetmeyen Bitcoin, 60.000 dolarlık direncin üzerine çıkmak için mücadele ediyor.

Analistlerin büyük çoğunluğu bu geri çekilmenin normal olduğunu ve şu anda yaşanan düzeltme sonrasında yeniden trendin yukarı döneceğini ifade ediyor. Buna ek olarak Bitcoin’de yaşanan düşüş diğer kripto para birimlerini de etkiledi ve bazı kripto para birimlerinde %10’ların üzerinde düşüşler görüldü.

Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) bu süreç içinde 4.000 dolarlık seviyelere geriledi ancak önemli destek olan 4.000 dolar kaybedilmedi. Piyasa değeri bakımından en büyük beşinci kripto para olan Solana (SOL) 208 dolar ve en büyük altıncı kripto para olan Cardano da (ADA) 1,75 dolarlık seviyelere kadar gerilediler. Ancak her bir kripto para biriminin önemli destek seviyelerini kaybetmemiş olması hala ana trendin yukarı yönlü olduğu yorumlarının yapılmasını sağlıyor.

2021 Yılı Fiyat Beklentileri

Pek çok analist Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde 2021 yılı bitmeden yeni zirvelerin görüleceğini düşünüyor. Piyasanın popüler analistlerinden PlanB 2021 yılı bitmeden Bitcoin’in 135.0000 doları göreceğini düşündüğünü dile getirirken 2021 yılı için fiyat beklentileri 400.000 dolara kadar yükseliyor.

Bitcoin’in yanı sıra CoinTürk adlı kripto para haber ve Bitcoin haber sitesinde de belirtildiği gibi piyasanın önemli isimlerinden Raoul Pal, ETH’nin yıl bitmeden yüzde 300’e varan bir artış kaydetmesini beklediğini ifade ediyor. Eğer Pal’ın hedefi gerçekleşirse 1 buçuk ay içinde Ethereum’un 1.200 doları görmesi gerekecek.

Eğer Bitcoin ve ETH ile ilgili yukarı yönlü fiyat tahminleri beklendiği gibi gerçekleşirse altcoin’lerde de yeni rekorların görülmesinin oldukça mümkün olduğu düşünülüyor.