Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27'nci Dönem 6'ncı Yasama Yılı açılışında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Yeni Anayasa çalışmasını tamamlayacağız. Türkiye'nin son 20 yılına baktığımızda milletimizin gündemini uzunca bir süredir işgal eden sorunları birer birer geride bıraktığımızı görüyoruz. Bunlardan biri terör örgütlerinin yol açtığı güven endişesiydi. Teröristlerin giriştikleri tek tük eylem teşebbüsleri bu hainlerin son çırpınışlarıdır. Yoksulluk sorununu da ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Küresel krizlerin ağır etkileriyle de mücadele ettik. Ülkemize yönelik saldırıları da göğüsledik.

Ülkemizi ilgilendiren her başlık önemlidir. İnsanlarımızın doğrudan hayatlarına dokunan ekonomi önemlidir. Küresel krizlerin etkilerinden korunmak için Ekonomi Programı'mızı temel mantığı ve ana hatlarıyla paylaşmak istiyorum.

Ekonomi politikamız akıntıya kürek çekmek gibi akıldışı bir amaca hizmet etmiyor. Tam tersi ülkemize diz çöktürmek gayesiyle, maruz kaldığımız sinsi oyunları bozmak için kendi modelimizi geliştirdik. Bu modelin iktisatta yeri vardır hem de ülkemiz gerçekleriyle en üst düzeyde uyumludur. Kendimize neresinden bakarsanız bakın eşsiz kazançlar sağlayacak bir yol seçtik. Ekonomi modelinde tercih değişikliğine durduk yere gitmedik. Oyunun kurallarını bizim aleyhimize değiştirmeye çalışmasalardı belki buna ihtiyaç duymazdık fakat ülkemiz saldırıyla karşı karşıya kalınca darbelerle nasıl savaştıysak buna da aynı tepkiyi gösterdik. 'Olanda hayır vardır' anlayışıyla yönümüzü geleceğe çevirdik. Maruz kaldığımız saldırıların önünü kesecek tedbirleri aldık, kaynakları bulduk.

Bizim yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek olarak planladığımız modelin temelinde insan vardır. Bu tercihimiz yüzünden bizi şiddetle eleştirenlerin tehditlerinin ardından bizimle aynı noktaya gelmelerini ibretle takip ediyoruz. Ülkemizin döviz kurundaki dengesiz yükselişten kaynaklı refah kayıplarını, endişelerini gayet iyi biliyoruz. Bunların önüne geçecek tedbirleri ilk günden itibaren almaya başladık. Kur Korumalı Mevduat'ı devreye sokmuştuk, asgari ücreti ciddi oranda artırdık. Önümüzdeki yıl başında tüm ücretlilerin durumunu kayıplarını telafi edecek şekilde gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.

Fd-u9GhWAAE_yAQ

Kuklaların değil onların iplerini ellerinde tutanların stratejilerini bozacak şekilde hareket ediyoruz. Türkiye'nin eski günlerini unutanlar ülke hep böyleydi sanıyorlar. 2002 yılında vatandaşlarımıza bir söz verdik. 'Türkiye'yi eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet üzerinde yükselteceğiz' dedik.

Aile yapımızı korumakta kararlıyız. Aile fıtratını güçlendirmeye yönelik attığımız adımları yeni unsurlarla destekleyeceğiz.

Suriye’de oluşturduğumuz güvenli bölgelere yaklaşık 526 bin gönüllü geri dönüş oldu.