AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve memur emeklilerine zammın yüzde 25 oranında uygulanacağını bildirdi.

Erdoğan, Ankara'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" isimli programında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dün ihracat rakamları açıklandı. Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaştık. Enflasyonda büyük gerilemenin ilk işaretiyle güne başladık. Hedefimiz önümüzdeki yıldan itibaren enflasyonu gündemden tamamen çıkarmaktır.

Memur, memur emeklileri ve emeklilerin maaş artış oranının yüzde 25 olacağının müjdesini vermek istiyorum.

Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak.

Kısa süre önce yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine yanıt verdik. Geniş bir alandaki sözleşmeli personelimize kalıcı çözümler üretiyoruz. 500 bin kardeşlerimizle ailelerini etkileyen bu adımın hayırlı olmasını diliyorum. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir anlayışa sahip olarak, milletimize bu anlayışla hizmet ediyoruz.

"SENDİKACILIK ADI ALTINDA 5’Lİ ÇETE OLARAK DARBECİLERE ALKIŞ TUTTUĞUNU GÖRDÜK"

Sendikacılık, salt ücret pazarlığı yapmak değildir. İster kamu ister özel sektör olsun, emekçinin hukukunu savunmaktır. Sendikalar da hak ve adalet mücadelesinin en ön safında yer alır. Sendikaların etkinliğini ve gücünü belirleyen unsur toplumla aynı yöne bakmasıdır.

Türkiye olarak bir asrı bulan, gerek hak ve özgürlükler gerekse ekonomik kalkınma mücadelemizde bu acı hakikate şahitlik ettik. Gerilimin, kutuplaşmanın körüklendiğini gördük. Kimi sendikaların piyon olarak kullanıldığını ve desteklendiğini gördük. Sendikacılık adı altında 5’li çete olarak darbecilere alkış tuttuğunu gördük."

Ayrıntılar geliyor...