DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep’in zor bir yılı geride bıraktığını belirterek mevcut yönetim kadrosu ve anlayışla devam edildiği sürece de 2023 yılının çok farklı olmayacağını söyledi.

“Ama bir müjdem var” diyen Kaya 2023 seçimlerinde Türkiye’yi siyasi ve ekonomik krize sürükleyen mevcut hükümetin 2024 yerel seçimlerinde ise Gaziantep’e yıllardır yerinde saydıran yerel yönetimin seçimi kaybederek gideceğini belirtti.

Kaya, “Gaziantep büyükşehir ve ilçe belediyelerinin kentin yerel sorunlarına dönük uzun vadeli planları maalesef yok. Gaziantep’in alt ve üstyapı sorunları küçük makyajlarla çözülemeyecek kadar büyürken şehrimizin yöneticileri küçük siyasi oyunlarla geleceklerini garanti altına alma telaşına düşmüş durumda. Aslında 20 yıla yakındır Gaziantep’i yönetenler Gaziantep’in bugün yaşadığı tüm sorunların kaynağıdır.” Dedi.

Gaziantep’in çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını vurgulayan Kaya çözüm için güçlü bir irade ve nitelikli kadrolara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Hep söylüyorum, Gaziantep yönetilemiyor. “Gaziantep, Türkiye Yüzyılına hazır” diyenler Gaziantep’te Çıksorut’u, Karacaahmet’i, Taşlıcaya’ı göremeyenlerdir. “Gaziantep Türkiye Yüzyılına hazır” diyenler şehirde hala 7-8 saatlik elektrik kesintisinden şehirde internet alt yapısına hala kavuşamayan mahallelerden habersiz olanlardır.  Türkmenler’de, Düztepe’de, Binevler’de vatandaşlarımızla buluşamayanlar elbette bu sorunlar yokmuş gibi davranabilir ama biz tüm gerçekleri her gün vatandaşlarımızla buluşarak konuşarak görüyoruz.

DEVA Partisi olarak Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı ile şehirlerin sorunlarını çözeceğiz. Hukuksuzluk ekip rant biçme devrini ilk seçimde sona erdireceğiz. Gaziantep merkez dahil olmak tüm taşra ilçelerimizde vatandaşlarımızın  yaşadığı sorunları çözeceğiz. Yıldız Şehirler kurulmasına yönelik araştırma çalışmalarına başlayıp Gaziantep’te bunun öncüllüğünü yapacağız. Bu vesileyle tüm Gaziantepli hemşerilerimizin, 85 milyon vatandaşımızın zengin olacağı bir iktidarın, DEVA Partisi’nin geldiğini söyleyerek yeni yılınızı kutluyorum.