Beşiktaş, Alanya deplasmanında 3. dakikada N'Koudou, 20. dakikada Salih Uçan ve 30. dakikada Ghezzal'ın penaltıdan kaydettiği golle 3-0 öne geçti. 37. dakikada Emrecan Uzunhan'ın ikinci sarı karttan oyundan atılmasının ardından ise işler siyah beyazlılar için tersine döndü.

Ev sahibi Alanya 45+3'te Efkan, 81. dakikada kendi kalesina Saiss ve 90+2'de Candeias'ın penaltı golüyle beraberliği sağladı. Bu sonuçla her iki takımda sahadan 1'er puanla ayrılırken, karşılaşmanın hakemi Yasin Kol'un kararları tartışma konusu oldu.

Trio, Yasin Kol'un kararlarını masaya yatırdı

Eski hakemler Bülent Yıldırım, Lale Orta ve Deniz Çoban trio programında Alanyaspor - Beşiktaş maçının orta hakemi Yasin Kol'un kritik kararlarını değerlendirdi.

"Buna sarı kart diyorsa..."

Beşiktaş'ta Emrecan Uzunhan'ın gördüğü ilk sarı kartı yorumlayan hakem yorumcuları, Yasin Kol'un kararını yanlış buldu. Bülent Yıldırım pozisyonla ilgili, "Yanlış karar, ciddi hata" değerlendirmesini yaptı. Lale Orta da Kol'un sarı kart karanının yanlış olduğunu ifade etti. Deniz Çoban ise "Buna sarı kart diyorsa maçta 10 tane sarı kart çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

ty

"Targhalline kırmızı kart görmeliydi"

Beşiktaş'ın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal'ın yerde kaldığı pozisyonda Targhalline'nin hamlesi hakkında değerlendirmelerde bulunan hakem yorumcuları farklı kararları savundu. Bülent Yıldırım açıklamasında, "Penaltı doğru, Targhalline kırmızı kart görmeliydi" diye konuştu. Bülent Yıldırım'ın değerlendirmesine katılan Lale Orta da pozisyonla ilgili, "Penaltı doğru, Targhalline kırmızı kart görmeliydi" açıklamasını yaptı. Deniz Çoban hakemin kararını doğru bulduğunu belirterek, "Penaltı doğru, kırmızı karttan emin değilim" dedi.

İkinci sarı kart doğru

Emrecan Uzunhan'ın gördüğü ikinci sarı kartı değerlendiren hakem yorumcularından Bülent Yıldırım, Yasin Kol'un kararını doğru buldu. Lale Orta ile Deniz Çoban da Emrecan Uzunhan'ın ikinci sarı kartını doğru buldu.

Fatih Aksoy'un Gedson'a faulünde ikinci sarı kart gerekir mi?

Fatih Aksoy'un Gedson'a yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartın gerekli olup olmadığıyla ilgili ise 3 hakem de hakem Yasin Kol'un bu pozisyonda Fatih Aksoy'a ikinci sarı kartı görtermesi gerektiğini savundu.

Erman Toroğlu: "Hakem kötü değildi, çok kötüydü"

Eski hakemler Erman Toroğlu ise Sabah Gazetesi'ndeki yazısında Yasin Kol'un kararlarını şöyle değerlendirdi:

"Hakem nasıldı derseniz; kötü değildi, çok kötüydü... Bazı yerde kart kullandı, bazı yerde aynı pozisyonda kart kullanmadı. Rahat havalarda maç idare edeyim diyor, pozisyonlara uzak kalıyor. Aslında rahat değil ama o havalarda geziyor."

Yasin Kol kimdir?

Yasin Kol, 15 Aralık 1987 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Yasin Kol, Trabzon Bölgesi hakemlerindendir. Asıl mesleği güvenlik görevlisi olan Yasin Kol, ilk defa 2019 yılının mayıs ayında Süper Lig'de 4. hakem olarak görev almıştır.

Yasin Kol nerelidir?

Yasin Kol, 15 Aralık 1987'de Trabzon'da doğmuştur. Kol, 2020-21 sezonundan itibaren 'orta hakem' olarak Süper Lig'de görev yapmaktadır.

Yasin Kol hangi takımlıdır?

Hakem Yasin Kol'un, hangi takımı tuttuğu bilinmemektedir.

Yasin Kol Twitter'da gündem oldu

Yasin Kol, Alanyaspor - Beşiktaş maçında ilk yarıda sergilediği performansla birlikte Twitter'da gündem oldu.

Rıdvan Dilmen, Yasin Kol'un performansını değerlendirdi

Erman Toroğlu'nun ardından bir diğer ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen de, Yasin Kol'un performansını değerlendirdi. Dilmen, değerlendirmesinde, "Maç ne olur bilmiyorum. Bitmiş maça hakem Yasin Kol, Alanyaspor'u ortak etti. Emrecan'ın kırmızı kartı yanlış. . Alanyasporlu Fatih'in ikinci sarı kartı görmesi gereken pozisyon vardı." cümlelerini kullandı.

KAYNAK: AJANSSPOR