REFORM HABER - Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı yılın derbi maçta 3-0 yenilerek, iki yıl sonra ezeli rakibine mağlup oldu.

Fenerbahçe 10 kişi kaldığı mücadelede Galatasaray’a 3-0 mağlup oldu. Galatasaray’ın gollerini Kerem, İcardi ve Oliveira atarken, tartışmalı pozisyonlara Fenerbahçe teknik heyeti tepki gösterdi.

Karşılaşmada İrfan Can, 86. Dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

fenerbahce-galatasaray-derbisinde-ilk-11-ler-belli-oldu-1111264-5-1

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray’ı ağırladı. Sarı-lacivertliler, rakibinin 32. dakikada Sergio Oliveira, 78. dakikada da Kerem Aktürkoğlu, 90+10. dakikada da Icardi’nin golleriyle sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, mücadeleye 3’lü savunma ile başlarken, ikinci yarıda yeniden 4’lü savunmaya döndü. Oyuna dahil olan hücum oyuncuları da skora katkı sağlayamazken, sarı-lacivertliler 2 yıl sonra evinde ezeli rakibine mağlup oldu.

Galatasaray’ın Portekizli futbolcusu Sergio Oliveira, Fenerbahçe maçında attığı golle bu sezonki ikinci golünü kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı. Mücadelede sarı-kırmızılıları 1-0 öne geçiren golü Sergio Oliveira attı. Maçın 32. dakikasında sol taraftan Dires Mertens’in kullandığı kornerde arka direğe seken topu alan Oliveira sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Fl-B8AoX0AY3jK3

30 yaşındaki futbolcu böyle bu sezonki ikinci gol sevincini yaşadı. Portekizli futbolcu daha önce de Konyaspor’a karşı 1 gol atmıştı.

Maça 11’de başlayan Sergio Oliveira, yerini bıraktı.

Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Fenerbahçe maçında attığı golle bu sezon ligdeki 6. golünü kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup ederken, takımın ikinci golünü Kerem Aktürkoğlu attı. Maçın 78. dakikasında sahneye çıkan Kerem, Mauro Icardi’nin pasında ceza sahası içine sağ taraftan girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

24 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon ligdeki 6. gol sevincini yaşadı. Başarılı futbolcunun Türkiye Kupası’nda da 1 golü bulunuyor.

Mücadeleye 11’de başlayan Kerem Aktürkoğlu, 90+3. dakikada yerini Juan Mata’ya bıraktı.

Fl-EBDrWYAADM8o

Son olarak Medipol Başakşehir maçında oynayan Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, sakatlığının ardından ligde 3 maç sonra Fenerbahçe derbisinde görev aldı. Derbide gol de atan Icardi, bu sezonki 5. gol sevincini yaşadı.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile mücadele eden Galatasaray’da Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, sakatlığının ardından ilk kez derbide görev aldı. 29 yaşındaki futbolcu, FIFA Dünya Kupası arasında 30 Kasım’daki antrenmanda sakatlanmıştı. Tedavi sürecin ardından geçtiğimiz hafta takımlara çalışmalara başlayan Arjantinli futbolcu ilk kez Fenerbahçe derbisinin 21 kişilik kadrosuna alındı.

Mauro Icardi, maçın 76. dakikasında Barış Alper Yılmaz’ın yerine oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın 90+10. dakikasında topu kapan Mauro Icardi ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Yıldız futbolu böylece bu sezonki 5. golünü kaydetti. Arjantinli futbolcu Beşiktaş derbisinde de fileleri havalandırmıştı.

Arjantinli futbolcu, Kerem Aktürkoğlu’nun golünde de pası veren isim oldu.

Galatasaray ile oynanan derbi maçta yediği goller sebebiyle kaleci Altay, tribünlerden tepki topladı.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray’ı ağırladı. Sarı-lacivertliler, rakibinin 32. dakikada Sergio Oliveira, 78. dakikada da Kerem Aktürkoğlu, 90+10. dakikada da Icardi’nin golleriyle sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Derbi maçta 2 gol yiyen kaleci Altay Bayındır, son dakikalarda ayağına top geldiğinde tribünlerden ıslıklar yükseldi. Bazı taraftarlar da Altay lehine tezahüratta bulundu.

Galatasaray ile oynanan derbi maçta oyuna sonradan giren İrfan Can Kahveci, gördüğü kırmızı kart sonrası takımını yalnız bıraktı.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray’ı ağırladı. Sarı-kırmızılı takım 32. dakikada Sergio Oliveira, 78. dakikada da Kerem Aktürkoğlu, 90+10. dakikada da Icardi’nin golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Mücadelenin 69. dakikasında oyuna dahil olan tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertlilerin gol bulmasına katkı sağlayamadı. 86. dakikada Galatasaraylı Leo Dubois ile girdiği ikili müdahale sonrası hakem Halil Umut Meler, VAR uyarısıyla pozisyonu kenarda izledi.

İrfan Can’ın rakibine müdahalesini kural dışı olarak değerlendiren Halil Umut Meler kırmızı kart gösterdi. Böylece İrfan Can bu sezon ilk kez kırmızı kartla tanıştı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 39’a yükseltirken, Fenerbahçe 35 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler önümüzdeki hafta Gaziantep FK ile karşılaşacak.