REFORM HABER

Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Vitor Nelsson, Sevilla ile  4 yıllık analşama sağladı. Genç savunma oyuncusu yıllık 2 milyon Euro kazanacak.  Sarı-Kırmızılıar ise İspanyol devi ile bonservis konusunda görüşmelerini sürdürüyor. Cimbom, 20 milyon teklif beklediğini La Liga ekibine iletti. 

Nelsson gitmek istedi

Galatasaray’da transfer operasyonunu yürüten Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur, “Nelsson ile ilgili teklif var. Öyle söyleyeyim. Nelsson’un kalmasını istiyoruz. Stoper bölgesinde araştırmalar da yapıyorduk. Nelsson benimle görüştü, hayalleri olduğunu ve gitmek istediğini söyledi. Kendi pozisyonunda önemli yerlere gelmek istediğini belirtti. Galatasaray’ın derdi herkesi hayallerine ulaştırmak. Ama bizim de hayallerimiz var. Nelsson’a onu söyledim. Bizim hayallerimize o kadar inanmışız ki, çok önemli bir kadro oluşturuyoruz. Sen de parçasısın. Bu bir süreç. Kendisinin kalmasını istiyoruz. B planımız da hazır.” ifadelerini kullandı.

Erden Timur’un açıklamalarından satır başları:

“Arda Turan çok büyük bir Galatasaraylı. Her zaman da destek olmaya çalışıyor. En azından bu transfer sürecinde 4-5 defa telefonla konuştuk. Esasında başka bir oyuncuyla yemek yiyecektik, onun da tanıdığı. Torreira ile Mertens transferinde öyle bir konu söz konusu değildi. Ben gitmeden Torreira ve Mertens konusu zaten bitmişti. Mertens 6 gün bizle olan şeyi bekledi. Bu önemli. Juventus’tan resmi olarak 5 milyon net teklif vardı. Bizi tercih etmesinin birçok nedeni var ama Juventus’u istememesinin nedeni Napoli-Juventus çekişmesi.”

ARSENAL 18 MİLYONLA BAŞLAMIŞTI”

“20-25 gün uğraşıyoruz ikna süreci için. Bu iki transferle birlikte gidecekleri hesaba katmadan aşağı yukarı geçen senenin oyuncu bütçesiyle aynı seviyedeyiz. Hem rakam olarak ikna etmek için çaba sarf ediyoruz. Birçok ikna yoluyla gitmezseniz, sadece parayla ikna etmek zorunda kalıyorsunuz. Arsenal 18 milyonla başlamıştı sürece, en fazla 15’e düşmüştü. 20 gün hiç rakam düşmedi. Bazen sabır gerekiyor ama buralarda da sabır yok. Hep söylüyordum bu işler başka bir noktaya gelecek diye. Mertens zaten iknaydı. Torreira da gitmeden iki gün önce ‘geliyorum’ dedi. Orada sadece menajerle ilgili bir konu söz konusuydu, çok basit. Arda’nın gelme sebebi başka bir oyuncuyla ilgiliydi. Bu iki transferle ilgili bir dahili olmadı.”