REFORM HABER

Süper Lig 2. hafta maçları başladı. Gaziantep FK, kendi stadyum eksikliğinin tamamlanmaması üzerine Ankaragücü'nü kendi sahası yerine Hatay'da konuk edecek. Peki zorlu karşılaşma ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Gaziantep FK - Ankaragücü maçı nerede olacak?

Gaziantep FK stadyum yenilemesinden dolayı kendi sahasında oynacağı ilk karşılaşmayı başka yerde oynamak için TFF'ye başvuru yaptı. TFF tarafından ise karar olarak Hatayspor'un stadı seçildi. Gaziantep FK- Ankaragücü maçı Yeni Hatay Stadyumu, Hatay'da yer alan Hatayspor'un iç saha maçlarını oynadığı 25.000 koltuk kapasiteli stadyumda oynanacak.

Gaziantep FK - Ankaragücü maçı ne zaman ve saat kaçta?

Yeni Hatay stadında oynanacak olan karşılaşma 14 Ağustos Pazar günü oynanacak. Karşılaşma 19.15'de ekranlara gelecek.

Gaziantep FK - Ankaragücü maçı hangi kanalda?

Gaziantep FK - Ankaragücü yayıncı kuruluş olan beIN Sport üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşma ise şifreli olacak.  Maçı canlı izlemek için beIN Sport üyesi olmanız gerekmektedir.

Gaziantep FK - Ankaragücü muhtemel ilk 11'ler

Gaziantep: Günay - Hanousek Djilonodji - Ertuğrul - Kitsiou - Furkan - Jevtovic - Markovic - Maxim - Eskihellaç - Figuiredo

Ankaragücü:  B. Güngördü - Oğuz Ceylan - A. Çankaya - Mujakic - Marlon - Pedrinhp - Durak - Chatzigiovannis - G. Zahid - Beridze - Macheda

Hatay'da oynanacak

Gaziantep Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasındaki Gaziantep FK-Ankaragücü maçının Hatay'da oynanacağını açıkladı.


Gaziantep Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Kalyon Stadı'nda oynanması planlanan Ankaragücü maçının, Kalyon Stadı zeminin hazır olmaması nedeniyle Hatay'da oynanacağını açıkladı.
Konu ile ilgili Gaziantep ekibinden yapılan açıklamada, "Gaziantep Futbol Kulübümüzün, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında karşılaşacağı Ankaragücü maçı, Kalyon Stadyumu'nun zemin bakım ve onarım işlemlerinin devam ediyor olmasından dolayı Yeni Hatay Stadyumu'nda oynanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Hatay Stadyumu 3 takıma ev sahipliği yapacak

Geçen yıl açılan 25 bin kişilik Hatay Stadyumu başta Hatayspor olmak üzere, Gaziantep FK ve İskenderunspor’a da ev sahipliği yapacak.


Spor Toto Süper Lig’in başlamasının ardından bazı takımların stadının yenileme veya tadilat bakımını yetiştirememesi sonrasında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çevre illerde bulunan alternatif statlara yönlendirildi.

AW686624_02
25 Haziran 2021 yılında 142 milyon 900 bin liraya mal olan ve zemini doğal çim olan 25 bin kişilik Hatay Stadyumu, Hatayspor’a ev sahipliği yapıyor. Ancak Süper Lig takımlarından Gaziantep FK’nın maçlarını oynadığı 33 bin 500 kapasiteli Gaziantep Kalyon Stadı’nın zeminin tam hazır olmaması nedeni ile riske edilmeyecek. Gaziantep FK, MKE Ankaragücü ile 14 Ağustos Pazar günü saat 19.15’te oynayacağı mücadeleyi Hatay Stadyumu’nda oynayacak.


Hatay'ın TFF 2. Lig takımlarından olan İskenderunspor ise bu sezon maçlarını Tosyalı Stadı’nda oynayacaktı. Ancak 9 bin kişilik Tosyalı Stadı 2. Lig standartlarına uygun olmayınca da statta revizyon çalışmaları başlatıldı. Lig başlamadan önce bitirilmesi planlanan Tosyalı Stadı yetişmeyince İskenderunspor da 28 Ağustos’ta Balıkesirspor ile karşılaşacağı mücadeleyi Hatay Stadyumu’nda oynayacak.