Süper Lig’in 27. Haftasında İzmir deplasmanında ligde kalma savaşı veren Altay karşısındayız… Hedef depalsman fobisini yıkıp, İzmir’in dağların galibiyetle dönebilmek. Ayrıca, Adana Demirspor karşısında kendi sahasında aldığı hezimeti ve Malatya ile oynanan erteleme maçında yaşanan kalp ritm bozukluğunu giderebilmek.

22 puanla 19. basamakta yer alan İzmir ekibi, evinde 3 puanı kapıp kümede kalma umutlarını korumak istiyor.

Siyah Beyazlılar, ayrıca bu yıl kapılarını yeniden açan Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda ilk galibiyetini almanın hesaplarının peşinde. 3 maçtır kazanamayan ve 36 puanla 11. sırada yer alan Gaziantep ise kötü gidişata İzmir'de son vermeyi amaçlıyor.

Ev sahibinde eksik oyuncu bulunmuyor tam kadro sahada, muhteşem bir seyirci desteği arkasında.

Gaziantep FK’da ise ise sakatlıkları bulunan İbrahim ile Stankovski maç kadrosunda yok. Erol Bulut, Sagal ve Recep Niyaz’da ısrarcı, bu ikili ile hangi maçı kazandı acab sorusu akıllarda! Çok eleştirilen M axim ilk 11’de maça başlıyor.

Gaziantep Futbol Kulübün deplasman fobisi tavan yapmıştı. Henüz deplasmanda kazanmış değil.

Gaziantep FK agresif başladı. Kontrolü de elden bırakmadı. Orta alanı kalabalık tutup, önce rakibi durdurup, sonra vurmayı denedi. Orta alanı kalabalık tutup, önce rakibi durdurup, sonra vurmayı denedi.

Karşılaşmadaki ilk şut 8. dakikada Gaziantep FK'dan geldi. Kornerden gelen topu ceza sahası dışında kontrol eden Doğan'ın şutu farklı şekilde auta gitti. Arkaya atılan toplar tehlike yarattı.

Altay ise ilk pozisyonda golü bulan taraf oldu. 10. dakikada kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topa vuran Thaciano, Altay'ı 1-0 öne geçirdi. Gaziantep FK eşitiği yakaladı. 15. dakikada ceza sahasında elleme oynama sonucunda karşılaşmanın hakemi VAR' davet edildi ve sonucunda penaltı kararı çıktı. Topun başına geçen Maxim, 18. dakikada skoru 1-1'e getirdi. Güzel zemin ve futbol coşkusu Altay’a doping olurken, Gaziantep FK’da oyuncuların ritmi ve deplasman fobisi kendini gösteriyordu. İki ekipte futbol adına iyi mücadele etti. Takımların karşılıklı denemelerde bulunurken, sahneye Doğan Erdoğan çıktı.

Doğan kendi kalesine attı. 22. dakikada gelişen Altay atağında sol kanatta topla buluşan Martin Rodriguez çizgiye inip ceza sahasına ortasını yaptı, Doğan'a çarpan top kaleye yöneldi ve direğe çarparak ağlarla buluştu: 2-1

Devrenin skorunu Maxim belirledi. Maxim yine skoru eşitledi

26. dakikada savunmanın arkasına sarkan Maxim, kaleci Lis'i çalımladı ve boş kaleye filelere göndererek skoru 2-2 yaptı.

42. dakikada sol kanattan yüklenen Altay’da, Rodriguez’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Deniz Kadah, sol çaprazda bekleyen Pinares’i gördü. Topu alan Pinares, direkt kaleyi yokladı ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin yanında az farkla auta çıktı.

Altay, ikinci yarıya hücum ağırlıklı başladı. Rakibi karşılayan Gaziantep FK, kontratağa döndü. Uzun paslar ile rakip kaleye inip tehlike yarattı.

47. dakikada Martin Rodriguez'in sol kanattan içeriye katederek yapmış olduğu vuruş kaleci Günay'da kaldı.Maçın kader anı diyebileceğimiz pozisyonda Brezilyalı ayak Figuiredo yüzde yüz golü kaçırdı.

Aynı dakika içerisinde Altay'da Bjorkander'in hatasında topu kapan Figueiredo kaleci Lis ile karşı karşıya kaldı ancak şutunda top auta gitti.

Poko'dan harika gol

51. dakikada Altay Poko ile 3-2 öne geçti. Pinares'in güzel pasında savunmanın arkasına sarkan Poko top yere düşmeden harika bir bitiricikle topu filelere gönderdi ve Altay'ı 3-2 öne geçirdi.

Ev sahibi ekip, farkı artırmak için atakları artırdı. Büyük heyecana sahne olan son bölümlerde, her iki kalede tehlikeler yaşandı. Son bölümlerde yüksek tansiyon yaşandı. Erol Bulut’un yaptığı değişiklikler ses getiremedi.

74.dakikada Olkowski'nin net pozisyonda şutu direğin hemen yanından auta gitti.

86. dakikada Kazımcan ceza sahasına kesti, Bamba'nın şutunda kaleci topu son anda kornere çeldi.

Nefes kesen maçta üç puanı alan İzmir ekibi Altay taraftarını mest ederken, kümede kalma yolunda altın değerinde üç puanın sahibi oldu. Gaziantep FK ise mutlak üç puan için geldiği bi deplasman maçından daha eli boş dönerek ritm bozukluğunu devam ettirdi.

Bu skorun ardından Altay puanını 25'e yükseltirken Gaziantep FK 36 puanda kaldı.

Yine bir deplasmandan eli boş dönen Gaziantep FK’nın 'ben puan istemiyorum buyurun siz alın dediği' maçta alınan bu sonuçla alt sıralar da iyice karıştı.

MAÇTAN AKLIMDA KALANLAR…

Erol Bulut’un bazı oyuncular üzerinde ki ısrarını ve inatçılığını anlaya bilmiş değilim. Örnek, Sagal ve Recep Niyaz, Oguz… Dün sahada ne yaptıklarını Erol Bulut görmüştür herhalde…

Yan toplarda zayıflık devam ediyor… Adam alma ve kademe anlayışı zayıf. Kornerden gelen toplarda maşallah kale açık, gelen atıyor giden atıyor.

Dün, Doğan ve Günay şansız günündeydi. Futbol şansları yoktu… Altay’ın defans arkasına attıkları her top tehlike ve gol yarattı. Son dakikalarda mucize eseri farktan korunduk.Allah esirgedi... Günay’ın erken ve hatalı çıktığı topta Altay ilk golü buldu.

Gol makinesi diye alınıp, çamaşır makinesi çıkan ve adeta yedek kulübesine mahkûm olan ve dün Erol Bulut tarafından sahaya gol atması için sürülen Norveçli Borven… Hedefleri olduğu açıklanan bir takıma ne için ve neden alındığını bir türlü kestiremediğim Borven…

Alternatifi olan, bol yedekli olmayan bu kadroda kendini vaz geçilmez sanan futbolcular olduğunu hissediyorum.Zaten hissetiriyorlar...

Umarım bu maçtan Erol Bulut, sesi soluğu hiç çıkmayan Kulüp Başkanı Cevdet Akınal, ekibi ve futbolcular gereken dersleri çıkartmıştır.

Bakalım komşu Hatayspor ile oynanacak olan maçta neler yaşanacak. Bekleyip görmek lazım...