Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor kendi sahasında Gaziantep FK'ı konuk etti. Gaziantep, ilk 9 dakikada da 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Trabzonspor, ilk yarıda tekrar 2-2 beraberliği yakalamayı başardı. Karşılaşmanın son dakikasında ise sahneye çıkan Marc Bartra, attığı golle Bordo-Mavilileri zafere taşıyan isim oldu. İşte maça dair detaylar...

Fc9Dt58WYAMIP3o

2. dakikada gelen şık gol

2. dakikada sol taraftan gelişen Gaziantep FK atağından rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Maxim'in ayağının içiyle düzgün vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağlarla buluştu. Maxim, bu golle birlikte Süper Lig'de 3. golüne ulaşmayı başardı.

Rüzgarın oğlu ilk kez attı

Gaziantep FK'nın sezon başında kadrosuna kattığı 'Rüzgarın Oğlu' lakaplı Lazar Markovic, 9. dakikada savunma arkasına atılan topu kontrol etti. Daha sonra Furkan ile tek pas yapan Markovic, ceza alanı içinden düzgün bir vuruşla topu fileere gönderdi. Gaziantep FK, bu golle 2-0 öne geçerken Lazar Markovic ise Gaziantep FK formasıyla Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşadı.

Trezeguet, umutlandırdı

Trabzonspor'da 14. dakikada Bakasetas'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Trezeguet, yerden çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı kaleci Günay'ın sağından ağlara yolladı. Trabzonspor formasıyla ligde 7. maçına çıkan Trezeguet, 2. golünü atmayı başardı. Bu golle birlikte Trabzonspor, farkı 1'e indirdi.

Trabzonspor, geri döndü

40. dakikada Trezeguet'in ceza sahası içine ortasında top Hanousek'in eline çarpınca hakem VAR'dan gelen uyarı sonrası penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Bakasetas, meşin yuvarlağı ile kaleci Günay'ı ters köşeye gönderdi. Trabzonspor bu golle birlikte 2-2 beraberliği yakaladı. İlk yarıda başka gol olmadı ve devre beraberlikle sona erdi.

Gaziantep FK'dan penaltı isyanı

Karşılaşmanın 58. dakikasında yerden Trezeguet'in koluna çarpan topta Gaziantep FK oyuncuları penaltı itirazı yaparak ilk yarıda olan pozisyonu hatırlattı. Hakem Mete Kalkavan ise pozisyonu anlatarak penaltı olmadığını açıkladı. Pozisyona itirazını sürdüren Erol Bulut, ise Mete Kalkavan tarafından sarı kart gösterildi.

Marc Bartra'dan zafer koşusu

Trabzonspor, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada 90+8'de Marc Bartra'nın attığı golle maçı 3-2 kazanmayı başardı. Taçtan gelen topu Gaziantep FK oyuncuları uzaklaştıramadı. Maxi Gomez ile Marc Bartra'nın önünde seken topa iyi yükselen Marc Bartra, vurduğu sert kafa vuruşu ile maçı 3-2'e getirmeyi başardı.