REFORM HABER-  Gaziantep müzeler müdürü olan Özgür Çomak, Gaziantep’in müzeler şehri de olduğunu ve sadece sanayi ile gastronomi ile ön plan çıkartılmaması gerektiğini savundu.

“Müze sayımızı 27’ye tamamlayacağız”


2023 yılında müze sayısını şehrin plakası olan 27 sayısına tamamlamayı hedeflediklerini belirten Çomak, mevcut müze sayısının şu anda 17 olduğunu ifade etti. 

Müze Müdürü Çomak, Gaziantep’i şu ifadelerle nitelendirdi: “17.yüzyılın  ünlü gezgini Evliya Çelebi’nin ‘’Şehr-i Ayıntab-ı Cihan’’ yani dünyanın gözbebeği olarak nitelendirdiği bir kent olan ve Kurtuluş Savaşı’nda yazdığı kahramanlık destanı ile şanlı tarihini ‘’gazilik’’ unvanı ile taçlandıran ve  Gazianteplilerin milli mücadele döneminde işgalcilere karşı gösterdiği kahramanlığı anlatan, bir şehrin bir devleti yendiği yer olan ve zengin Müzeleri ile birlikte Müzeler Şehri Gaziantep’imizde Bakanlığımıza bağlı müzeler ve Müdürlüğümüz denetiminde olan müzeler dahil 20 müzeye sahibiz. Dünyanın en büyük Mozaik Müzesi ile Dünyanın en büyük panoramik tekniklerle anlatılan Panorama Müzesine sahip bir kenttir Gaziantep.”

Haber Merkezi