Gaziantep’te, “Zimem Defteri” projesi kapsamında dar gelirli vatandaşların bakkal ve fırınlara olan borcunun ödenmesi için başlatılan kampanyada, hesabına 10 bin lira para gönderilen GASKİ işçisi, İbrahim Diken bu parayı valiliğe geri gönderdi. Genç işçinin bu hareketi takdir gördü…

400 BAKKAL İLE 120 FIRINDAKİ BORÇLAR ÖDENDİ

Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu iş birliğinde hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen Zimem Defteri uygulaması ile bu sene de Gaziantep’teki bakkal ve fırınlardaki borçlar ödendi. Amaç  Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması ve korona virüs salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya girenlere destek verilmesi idi. Proje kapsamında merkez Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde başta dar gelirli vatandaşların yer aldığı 81 mahalledeki 400 bakkal ile 120 fırın, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi.

ANLAŞMA İPTAL EDİLİNCE PARA ORTADA KALDI

Bu ziyaretlerin birisi de 25 Aralık Mahallesi’nde faaliyet gösteren Emre Market oldu, veresiye defteri satın alınarak, vatandaşların borçları sıfırlandı. Market sahibi İsmet Diken, banka hesabı kullanmadığı için borcu ödeyecek olan  Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’na, (GAGEV) yeğeni İbrahim Diken’in IBAN numarasını verdi. Vakıf, bir süre sonra 10 bin TL tutarındaki parayı marketçinin yeğeni İbrahim Diken’in hesabına gönderdi. Ancak market sahibi bir süre sonra veresiye defteri 10 bin liranın çok üzerinde olduğu ve büyük miktarda borcu olan bazı  müşterilerinin ‘zimem defterini’ bahane ederek ödemeye yanaşmaması üzerine defterini valilikten geri aldı.

TELEFONLA ARAYA ARAYA VALİLİĞE ULAŞTI

Çok sayıda market ve fırına ödeme yapıldığı için ne Gaziantep Valiliği ne de GAGEV, 28 Nisan'da yapılan 10 bin lira havalenin peşine düşmedi. Market sahibinin yeğeni GASKİ işçisi İbrahim Diken, internetten önce GAGEV’in telefon numarasını bularak orayı aradı. Vakıf yetkileri kendisini Gaziantep Valiliği’ne yönlendirdi. Valilik personellerine gelişmeleri aktaran genç işçi, 10 bin lirayı kendisine verilen hesap numarasına tekrar iade etti.

Hayırseverlerin katkısı ile oluşturulan ve dar gelirliler için oluşturulan kaynağa yönelik hassasiyeti nedeni ile İbrahim Diken’e teşekkür edildi…

Kaynak.(Yurthaberleri.net)