Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümü ve “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Gazi şehrimizde büyük bir coşkuyla festival parkta kutlandı.

Törenler sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlarken Festival parkta devam etti.

Festival Parkta düzenlenen törene; Vali Davut Gül, Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adli Erkan, Rektörler, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, sporcular, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival parkta düzenlenen törende şehitler için saygı duruşunda bulunulurken akabinde İstiklal Marşı okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay’ın günün anlam ve önemi hakkında konuşmaları ardından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle şiirler okundu, sporcuların kısa gösterileri ve halk oyunları sergilendi.

Gençlik haftası nedeniyle düzenlenen yol koşusu yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Davut Gül, Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından verildi.

Kutlama programı sonunda Vali Davut Gül ve beraberindeki protokol ile birlikte sporcularla toplu fotoğraf çekimi ardından stantlar gezildi.