5 Aralık 1934 tarihinin Türkiye’de ve dünyada bir milat olduğunu belirten Dr. Bakbak, “Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkı elde etmesi, Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarından birisidir. Bu büyük adımın neticesinde kadınlarımız o döneme göre çok büyük hukuki, politik ve sosyal haklara kavuştular. Bugün ‘Demokrasi ve özgürlükler kıtası’ olarak lanse edilen Avrupa’da dahi o yıllarda kadın hakları çok düşük düzeyde konuşulmaktaydı. Türk kadınları, Fransa ve İtalya‘dan 11, Romanya‘dan 12, Bulgaristan‘dan 13, Belçika‘dan 14, İsviçre‘den ise 36 yıl önce seçme ve seçilme haklarını aldılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kadrolarımızın Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine ulaştırma yolundaki gayretleri, 5 Aralık tarihiyle gerçekleşmiştir. Çünkü kadın emeğinin, bakış açısının, enerjisinin, azminin, çalışkanlığının katkı sunmadığı yönetim sistemleri, orta ve uzun vadede başarısız olmaya mahkumdurlar.” dedi.

AK Parti iktidarları döneminde Türk kadınlarının her alanda en üst düzeyde temsil edilmeleri için büyük atılımlar yapıldığını ifade eden Dr. Derya Bakbak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kendi kişisel siyasi hikâyemdeki başarımın sırrını bir cümleyle özetleyin derseniz, kadınları demokrasiyle, siyasetle buluşturmayı başarmış olmamdır derim.ifadeleri, 2002’den bu yana benimsediğimiz anlayışın özetidir.

Aile Mahkemelerini kurmamız, TCK’da toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili yaptığımız düzenlemeler, Anayasamıza eklediğimiz, ‘Pozitif Ayrımcılık’ ilkesi, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair çıkardığımız kanun, 11. Kalkınma Planımızda kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı engelleme, kadınların toplumsal hayatın her alanında hak, fırsat ve imkânlardan eşit olarak yararlanmalarını sağlama başlıklarını temel amaç olarak belirlememiz, tüm bunlar, ne yaptığını bilen, sağlam bir bakış açısının meyveleridir. 19 yıldır yaptığımız gibi 2023’e, 2053’e ve 2071’e doğru kararlılıkla yürürken, kadınlarımıza en iyi şartları sunmaya, hak ve hukuklarını tavizsiz biçimde korumaya ve Türk kadınının dünyaya örnek teşkil eden potansiyelini ortaya çıkarmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle 5 Aralık Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 87. Yıldönümü’nü en içten dileklerimle kutluyor, bu büyük hakkın kazanımında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere herkesi rahmetle, minnetle anıyorum.” dedi.