Gaziantep Valisi Davut Gül, TAG Otoyolu'nda ulaşımın kontrollü şekilde başladığını bildirdi.

Gül, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda mahsur kalanlarla ilgili, "1780 araç kurtarıldı, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz" şeklinde konuşmuştu. Davut Gül, yolun kalan kısmının açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtmişti.

KURTARILMAYAN 900 ARAÇ KALDI

Daha sonra bir açıklama daha yapan Gül, yolun açıldığını ve kalan 900 civarı aracın tahliyesinin devam ettiğini aktardı.

Gül, gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

"Nizip tarafı kısmen ulaşıma açılmıştı, şimdi tamamen ulaşıma açıldı. Nurdağ tarafı tek şeritten ulaşıma açıldı. 900 civarındaki aracın tahliyesi devam ediyor. Yolun tek şeritli işlemesinde sıkıntı yok. Şu anda kalan 900 civarinda aracın tahliyesi devam ediyor. "

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü aktaran Gül, bölgede kalan yurttaşlara kumanya yardımlarının yapıldığını bildirdi.

antep-te-kar-yagisi-nedeniyle-il-disina-arac-cikisi-durduruldu-969848-1.

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı kent merkezinde, bazı ağaçlar devrildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda mahsur kalanlarla ilgili, "1780 araç kurtarıldı, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz." dedi.

antep-te-kar-yagisi-nedeniyle-il-disina-arac-cikisi-durduruldu-969849-1.

KURTARILAN KADAR MAHSUR OLAN VAR

Davut Gül, AA muhabirine, otoyoldaki sorunun yarısının çözüldüğünü, kalan kısımda da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bölgede 50 santimetre kar kalınlığına ulaşıldığını anlatan Gül, "Gaziantep ekonomik yapısı itibarıyla çok sayıda tır trafiğinin olduğu bir kent. Dolayısıyla otoyolda çok fazla tır kaldı. Bu büyük tonajlı araçların önemli bölümü yolda kaldı, bir kısmı kazaya karıştı. Bundan dolayı trafik aksaklığı söz konusu." dedi.

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü aktaran Gül, bölgede kalan vatandaşlara kumanya yardımlarının yapıldığını söyledi. Tipi nedeniyle açılan yolların kapanabildiğini belirten Gül, şöyle konuştu:

"186 kişi hastaneye sevk edebildik. Sağlık sistemi o açıdan tam olarak çalıştı. Hastaneye gitmesi gerekip de hastaneye gidemeyen tek vatandaşımız olmadı. Yolda kalan araçlar var ve araçların içerisinde kaç kişinin olduğunu tam olarak bilemiyoruz. 1780 araç kurtarıldı, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz. Bu tahmini bir rakam. 3-4 saat içerisinde yolun kalan kısmı trafiğe açıldığı zaman vatandaşlarımız da kurtarılmış olacak."

antep-te-kar-yagisi-nedeniyle-il-disina-arac-cikisi-durduruldu-969851-1.

BELEDİYEYE TEPKİ

Kar hayatı olumsuz etkilerken, MA'nın aktardığına göre belediyenin önlem almadığını belirtenler paylaştıkları fotoğraf ve videolar ile tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bazı kişilerin araçlarını yolda bırakıp evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştığı kaydedildi. Kimi görüntülerde ise yolda kalan belediye otobüsü ve ambulansların yurttaşlar tarafından kurtarılmaya çalışıldığı görüldü.