Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Krumbach kasabasında polis, Alzheimer hastası olduğu iddia edilen 63 yaşındaki Gaziantep Nizip doğumlu Habeş Temiz’i silahla ateş vurarak ağır yaraladı. Dün yaşanan olaya ilişkin polis tarafından yapılan açıklamada, komşusunun arsasını terk etmeyi reddeden Temiz'in polise bir cisimle saldırdığı, bunun üzerine polislerin de Temiz'e karşı önce biber gazı kullandığı, daha sonra havaya bir el ateş ettiği ve son olarak da Temiz’e birkaç el ateş ettiği kaydedildi.

Elinde oyuncak kamyonet olan Temiz'e,Türkiye  vatandaşı olduğunu söyleyen Alman polisi, önce silah sıkıyor, ardından yere yatırarak darp ediyor. Darp edilen Temiz, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

avrupa  ülkelerinde Türklere yönelik sistematik saldırılar artarak devam ediyor.

Olay anına ilişkin görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Görüntülerde, polisin Temiz’e birkaç el ateş etmesi sonucu ağır yaralandığını telsizle polis merkezine bildirdiği duyuluyor.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, sosyal medya hesabından olaya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Alman polisi, elinde oyuncak kamyonetler olduğu halde vatandaşımıza silah sıkıyor, vuruyor ve vatandaşımız şu an hastanede. Almanya makamları umarım gerekeni yapacaktır” ifadelerini kullandı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.