REFORM HABER - Gaziantep'te yaklaşık 35 yıldır avukatlık yapan ve çeşitli kuruluşlarda önemli görevler alan MHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Avukat Sermet Atay'ın, kendi gibi avukat olan oğlu Altay Atay, yemin ederek cübbesini giydi. Hayatının en önemli anlarından birini yaşayan oğul Atay'a avukatlık ruhsatını ise baba Sermet Atay verdi.

Gaziantep'te 35 yıldır avukat olarak görev yapan MHP Milletvekili Sermet Atay’ın ikinci oğlu Altay Atay da avukatlık hukuk bürosunda stajını başarı ile tamamlayarak avukatlık mesleğine resmen başladı.
Gaziantep Hukukçular Lokali'nde düzenlenen yemin ve cübbe giyme törenine, baro yönetiminden Aybars Cem Özaslan, Atay Hukuk Bürosundan ağabeyi Av. Egemen Atay, Av. Zeynep Anıl Atay, avukatlar, çiçeği burnunda Avukat Altay Atay’ın ailesi, ve genç avukatın arkadaşları katıldı.

İstanbul Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Altay Atay için düzenlenen yemin töreni ve cübbe giydirme töreni öncesi bir konuşma yapan Gaziantep Baro Yönetim Kurulu Üyesi Aybars Özaslan, “Avukatlık, yargılamanın en önemli ayaklarından biridir. Hukukçu olmayı seçerek aramıza katılan genç meslektaşımıza başarılar ve ailesine de mutluluklar diliyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Daha sonra genç avukata yemin ettirerek avukatlık ruhsatını teslim etti. Cübbesini ise babası Av. Sermet Atay, oğlu ve meslektaşı Av. Altay Atay’a giydirdi.

 Milletvekili Sermet Atay, “Milletvekili olduğum için avukatlık yapamıyorum. Benden bayrağı alan oğlum Egemen, gelinim Zeynep Atay ve şimdi de küçük oğlum Altay Atay bayrağı taşıyorlar. Bugün yaşadığım gururu ve onuru anlatmaya gücüm yetmez. Bir baba için yaşanacak en güzel mutluluklardan birini yaşadım. Her babanın yaşamak istediği bir duygu. Oğlum yemin ederken avukatlıktaki ilk yıllarımı hatırladım. Başarılı bir eğitim ve staj dönemi geçirdi. Kısa sürede çok iyi bir avukat olacağından şüphem yok'' ifadelerini kullandı.


"Sevdiğim mesleği yapacağım"

Çiçeği burnunda Avukat Altay Atay ise babasının izinden gittiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Küçük yaşlardan itibaren baba mesleği olan avukatlığı kendisine hedef seçtiğini belirterek, ''Babam gibi mesleğimde çok iyi bir avukat olacağım. Bunun için ilk adımı attım. Sevdiğim bir mesleği yapacağım için de çok mutluyum'' dedi.

Reform Haber olarak, avukatlık ruhsatı alan genç Avukat Altay Atay’ın ve Atay ailesinin bu mutlu günlerinde sevinçlerini paylaşıyoruz.