REFORM HABER- Konuşmasının başında dün kaybettiğimiz şehitlerimize rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyen Başkan Çıkmaz, “Eğer bir siyasi parti, ‘Ben sırtımı PKK’ya dayadım.’ diyorsa, bunlarla ilgili pek de söz yoktur.” diyerek HDP’nin kapatılması konusuna değindi.

Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi’nin tavrının net olduğunu ifade eden Çıkmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sayın Genel Başkanımızın ortaya koymuş olduğu siyaset, hep yapıcı ve demokrasiden yana olan, 15 Temmuz gecesi ve ondan sonraki süreçte göstermiş olduğu siyaset. Herkes bir yerlere kaçarken, Sayın Genel Başkanımız 15 Temmuz gecesi çıktı, ‘Hükümetin ve demokrasinin arkasındayız.’ dedi ve darbelere karşı olduğunu söyledi. 

Bugün en ufak bir şey olsa, PKK sözcüleri çıkıp diyor ki: ‘Aslında muhalefet biraz bastırsaydı, biraz sallasaydı hükümet düşerdi.”

“Terör örgütüyle münasebeti olan bir partinin bu millete verebileceği bir şey yoktur.” diyen Başkan Çıkmaz, HDP’nin bir an önce kapatılması gerektiğini söyledi. 

MHP Gaziantep İl Başkanı Cahit Çıkmaz son olarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ilk 4 maddesinin partilerinin kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çekti. 

Kaynak: Mega Haber