REFORM HABER-  İki ayda bir yönetim kurulu toplantısını farklı bir ilde gerçekleştiren GGF, Nisan Ayı Toplantısını Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde yaptı.  Uygulama Oteli’nde öğlen yemeğini yiyen gazeteciler, ilçeyi gezdi.



BELEDİYE BAŞKANI, HASANKEYF’İ ANLATTI

Gazeteciler, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’i ziyaret etti. Kusen, Güneydoğu Gazetecilerine, İlçede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. 
850’ye yakın hanenin bulunduğu Hasankeyf’te, alınan göçlerden dolayı hane ihtiyacının devam ettiğini belirten Kusen “İlçe, Güneydoğu’nun en cazibeli yerleşim yeri olmaya doğru ilerliyor. Turizm çalışmaları biterse Batman’ı, Midyat’ı doyurabilecek bir ilçe. Tüm yatırımlar hızla geliyor. Halısahamız yok dedik, kapalı stat yapıldı. Sağlık ocağı yetmiyor dedik, Devlet Hastanemiz yapıldı. İlçe otogarı, mezbahane, düğün salonu, taziye evi projeleri ihale sürecinde. Şu anda yeşillik sıkıntısı görülüyor ama geçen seneden bu yana 35 bin ağaç dikildi ilçemizde. Kent meydanı yapıyoruz. Yol onarımı yapılıyor. Arkeopark, çok ciddi bir proje. O tamamlandığında ciddi bir turizm potansiyeli oluşacak. Şu anda tek gelir kaynağı turizm. Ancak yatırımlarla birlikte, beş yıldızlı otellerin de gelmesiyle birlikte eminim Hasankeyf, Midyat, Siirt, Batman’ı da doyuracaktır” dedi.


KAYMAKAM, HASANKEYF’İN HERKES İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAĞINI SÖYLEDİ


Gazeteciler, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk’ü ziyaret etti.  Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk “Hasankeyf, hem tarihe hem doğaya hem su sporlarına ilgi duyan bütün yaş grubundaki turistler için cazibe yer olacak. Hasankeyf’i turizmde dünya markası yapabilmek için yoğun çalışıyoruz. 2 yıldır Hasankeyf’teyim ve 2 yılda çok ciddi çalışmalar yaptık. Artık her turist grubunu rahatlıkla ağırlayabileceğimiz bir Hasankeyf var. Sayın Cumhurbaşkanımız her ay Hasankeyf’le ilgili toplantılar alınmasını sağlıyor. Bu da çalışmaların çok hızlı ilerlemesini sağlıyor. Hasankeyf’in gerek tarihi eserleri gerek yukarı kale bölgesi sular altında kalmadı. Taşıma operasyonuyla, özgünlüklerini kaybetmeden, güçlü teknoloji ile Zeynelbep Türbesi başta olmak üzere diğer eserlerimiz yeni yerlerine taşındı. Şah Vadisi, buranın en önemli ikinci projesi. Çok ciddi potansiyel barındırıyor. Hasankeyf’in gelişmesine herkes katkı sunmalı” dedi.

TEKNE İLE KALEYİ GEZDİLER
Gazeteciler, belediye başkanı ve kaymakam ziyaretinden sonra tekne turuna katıldı. Doğa Derneği Hasankeyf Koordinatörü Hızır Turan, gazetecilere rehberlik yaptı.
MÜZE GEZİSİ YAPTILAR
Tekne turu sonrası gazeteciler Hasankeyf Müzesini gezdi. Tarihi kalıntıların bulundu, mağaraların canlandırıldığı ve bal mumu heykellerinin bulunduğu müzede gazeteciler hatıra fotoğrafları çektirdi. 
HASANKEYF ÇARŞISINI GEZDİLER
Tekne turundan sonra gazeteciler çarşı gezisi yaptı. Gazeteciler için Uygulama Oteli’nde düzenlenen akşam yemeğine Kaymakam Şenol Öztürk ve BATSO Meclis Başkanı Ercan Ekinci eşlik etti. BATSO Meclis Başkanı Ekinci, ilçede hayata geçirilmesi istenen yatırımlar hakkında Kaymakam Öztürk’ten bilgi aldı. Programda Kaymakam Öztürk, ilçede yürütülecek projelerin detaylı sunumunu sinevizyon eşliğinde yaptı.


FEDERASYON BAŞKANI İLÇENİN TANITIMI İÇİN DESTEK ÇAĞRISI YAPTI


Güneydoğu Gazeteciler Anadolu Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik, gazeteci meslektaşlarına Hasankeyf’in tanıtımında rol almaları için çağrı yaparken “Elbette 12 bin yıllık bir tarihin sular altında kalmasını hiçbirimiz istemedik. Ancak bir baraj yapıldı ve yeni bir yerleşim yeri kuruldu. Gezdik. Güzel çalışmalarla karşılaştık. Şimdi yapmamız gereken şey, bu ilçenin tanıtımına katkı sunmak, yerli ve yabancı turistleri buraya çekerek ilçeyi turizm merkezi haline getirmek olmalıdır. Biz Güneydoğu Federasyonu olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizi Hasankeyf’te ağırlayan ve yanımızda olan Kaymakamı Şenol Öztürk, BATSO adına Meclis Başkanı Ercan Ekinci, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Uygulama Oteli Yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

MESLEK SORUNLARINI TARTIŞTILAR


Günün sonunda Güneydoğu Gazetecileri, yaptıkları toplantıda mesleki sorunlarını ele aldı. Federasyon bünyesinde haber ajansı kurulması yönünde bilgi alışverişi yapıldı.