REFORM HABER- Çin Halk Cumhuriyeti’nde 12 Aralık tarihinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “pandemi” yani bölgesel olmaktan çıkmış küresel bir salgın olarak adlandırılan Koronavirüse karşı alınan önlemler gün geçtikçe artırılırken insan sağlığını korumak için gecesini gündüzüne katan sağlık camiası için organize ettiği destekleri sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihte önemli bir yer tutacak bu mücadelenin baş mimarlarının her ihtiyacını karşılamak için yoğun gayret sarf ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de 2020 yılının mart ayında ortaya çıkan salgında Gaziantep’teki sağlık personellerinin; otopark ve toplu ulaşım, dezenfektan, hijyen paketi ve maske gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca motivasyonu güçlü tutmak için de sağlık personelleri için fidan dikimi yapılarak zaman zaman hediyeler dağıtılıyor.

ŞİFA PAKETLERİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DA GÖTÜRÜLDÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in istekleri doğrultusunda Esnafa Destek Halka Şifa” paketleri sağlık çalışanlarına da dağıtıldı.  Başkan Şahin, “’Sağlıklı Şehir’ olmak için sağlık personellerimiz büyük bir fedakârlıkla aylardır çalışıyor. Kendi sağlıklarından büyük fedakârlık yaparak başarı hikâyesi yazıyorlar. Bu şifa paketleriniz biz de bütün sağlık personelinede dağıtıyoruz” dedi.

TOPLU ULAŞIM VE OTOPARK SAĞLIKÇILAR İÇİN ÜCRETSİZ YAPILDI

Salgında gösterdiği örnek mücadeleyi gece gündüz sergileyen sağlık personellerinin otopark ve toplu ulaşım sıkıntısı Büyükşehir Belediyesi tarafından kökten çözüme kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hastanede salgınla mücadele eden personeller için Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarını ve otoparklarını ücretsiz yaptı. Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Şahin, sağlıkçılara olan borçlarını hiçbir zaman ödeyemeyeceklerini aktararak, “Naçizane bir karar aldık. Bu zor süreçte fedakarlık gösteren sağlık personellerine Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarını ve otoparklarını ücretsiz yaptık” dedi.

AİLE SAĞLI MERKEZLERİ DEZENFEKTE EDİLDİ, HİJYEN PAKETLERİ VERİLDİ 

Şehitkamil ve Şahinbey merkez ilçelerine bağlı aile sağlığı merkezlerinin tümü hem dezenfekte edildi hem de maske ve hijyen paketi dağıtıldı. Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda kentin birçok bölgesinde koruyucu önlemler, temizlik, ilaçlama, park-bahçeler, sağlık ve ulaşım gibi alanlarda hizmet veren büyükşehir, aile sağlığı merkezinde çalışan aile hekimleri ve sağlık personellerini de unutmadı. İçinde koruyucu elbise ve hijyen malzemeleri bulunan paketler, aile sağlığı merkezinde yoğun mesai harcayan herkese hediye edildi.

KOVİD SERVİSİ ÇALIŞANLARI ADINA FİDANLAR DİKİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından pandemide sağlık çalışanları adına yeni oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi yapıldı. Cumhuriyetin yüzüncü yılına kadar Gaziantep’te 27 milyon yeni fidan hedefi için kamu ve sivil toplum kuruluşlarının başlattığı seferberliğe bir yenisi daha eklendi. Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan salgında pandemi servislerinde görevli 5 bin 168 sağlık çalışanına destek vermek amacıyla adlarına fidan dikildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI TEMALI YARIŞMANIN ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Pandemi sürecinde değeri bir kez daha hatırlanan sağlık çalışanları için Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Sağlık Çalışanları Konulu Resim, Şiir ve Deneme Yarışması Ödül Töreni” Büyükşehir Konferans Salonu’nda organize edildi. 3 kategoride hayata geçirilen yarışmada birincilik kürsüsüne oturan; Berkay Gökgöz çizdiği resimle, Hatice Öztürk yazdığı şiirle ve Abdürrahim Fidan da kaleme aldığı deneme ile katlanabilir bisiklet ödülüne layık görüldü. Ayrıca eserleriyle başarılı olup ilk beşe giren öğrencilerin eğitim gördüğü okullara kitap hediye edildi.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir, pandemi ile mücadelede yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına moral ve motivasyon sağlamak adına tatlı dağıttı.